dilluns, 22 febrer, 2016
La caminada popular, la tertúlia moderada per Núria Solé, i el sopar solidari, amb la participació d’Antoni Bassas, són algunes de les activitats que permetran recaptar fons per ajudar els civils sirians que no han pogut fugir de la guerra

El cap de setmana del 5 i 6 de març Falset acollirà un seguit d’activitats per recaptar fons per ajudar els civils sirians que no han pogut fugir de la guerra que assota el seu país des de l’any 2011. L’Ajuntament de Falset, amb la col·laboració d’entitats, empreses, comerços i particulars, ha organitzat diversos actes que permetran recaptar diners per fer arribar aliments i medecines als civils que segueixen a Síria i pateixen els horrors d’aquest conflicte armat. La coordinació de l’ajuda es farà a través de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats, l’ACNUR.

El cap de setmana solidari s’iniciarà el dissabte 5 de març, a les 17 h, amb una xocolatada popular i tallers per als infants, a la plaça de la Quartera. Posteriorment, a les 19 h i al teatre L’Artesana, tindrà lloc una tertúlia moderada per la periodista Núria Solé, en la qual hi intervindran Xavier Bru de Sala, Carles Campuzano, Miquel Puig i Jordi Soldevila. Ja a la nit, a les 21:30 h i a l’Absis del Castell, se celebrarà el sopar solidari, que comptaran amb la participació del periodista Antoni Bassas i l’actuació del guitarrista falsetà José Luis Garrido.

El diumenge, les activitats solidàries es concentraran al matí. A les 9:30 h s’iniciarà la caminada popular que recorrerà els paratges del Coll de l’Eudalda, Sant Gregori i Sant Cristòfol. Un cop finalitzada, al migdia, hi haurà vermut i partit de futbol al Nou Camp Domènech-Aragonès.

A banda de fer-ho en aquestes activitats, també es podrà col·laborar amb la causa solidària participant en el sorteig dels lots que s’exposaran en diferents establiments de Falset i comprant el vi solidari que es vendrà en el transcurs dels diferents actes.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, es mostra “convençut que el cap de setmana solidari serà un èxit. La col·laboració de comerços, empreses, entitats i particulars que ens han ajudat a organitzar les diferents activitats n’és la primera prova”. “El 5 i 6 de març es constatarà que Falset no tanca els ulls davant l’infern que malauradament ha de viure el poble sirià, amb milers de famílies i infants víctimes de la barbàrie”, apunta Jaume Domènech.