divendres, 28 juny, 2024
L’alcalde també va anunciar que aquest juliol s’iniciaran les obres de condicionament d’un nou pou d’abastament d’aigua

L'Ajuntament de Falset va aprovar ahir dijous en sessió plenària una modificació de crèdit per un import aproximat d'1.048.000 euros que permetrà, entra altres, posar fil a l'agulla al futur centre d'inspiració turística i posar en funcionament un nou pou per a l'abastiment d'aigua del municipi. El gruix d'aquesta modificació de crèdit, uns 882.000 euros, es destinarà a habilitar la partida pressupostària necessària per al desenvolupament del nou espai d'inspiració enogastronòmica de Falset, a l'edifici de l'antiga Falbar. Cal tenir present que, d'aquest import, la Generalitat n'aporta 600.000 euros per mitjà dels fons Next Generation.

L'alcalde Carlos Brull ha explicat que "un cop establerta la partida, estem acabant de preparar la documentació que ens permetrà licitar el projecte durant l'agost per poder adjudicar-lo després de l'estiu". "Tenim moltes ganes que aquest projecte de desenvolupament econòmic, transformador i estratègic tant per a Falset com per al Priorat, comenci a materialitzar-se", explicava el regidor de Turisme Magí Batllevell. Batllevell remarcava que el centre "posicionà Falset com a capital del vi i porta d'entrada als diferents destins i experiències vinculats amb l'enoturisme, els productes de la terra i la gastronomia, sense oblidar la descoberta de patrimoni natural i cultural del territori, que hi està estretament lligat".

A banda d'aquest projecte de futur, l'alcalde Carlos Brull va exposar les obres de condicionament d'un nou pou d'abastament d'aigua municipal, obres que s'iniciaran aquest juliol i per a les quals la modificació de crèdit reserva 100.000 euros. Brull ha explicat que aquest nou pou és el resultat dels treballs de sondeig fets els darrers mesos, "treballs que han donat un resultat satisfactori". L'alcalde ha afirmat que el nou pou "servirà per abastir i augmentar les reserves de l'àrea de Sant Gregori, i n'esperem obtenir uns 5.000 litres/hora, tot i que la xifra exacta s'acabarà de concretar a mesura que avancem en el seu condicionament".

Aprovació de la Relació de llocs de treball

El ple d'ahir dijous també va aprovar la nova Relació de llocs de treball (RLT) de l'Ajuntament de Falset. El document inclou la descripció detallada de tots els llocs de treball, les seves funcions, requisits i condicions laborals, i esdevé una eina crucial per a la gestió eficient i transparent dels recursos humans del consistori.

L'alcalde Carlos Brull va remarcar la importància d'un document que és fruit de la negociació i l'entesa, i que contribuirà a "garantir les condicions laborals, assegurar les oportunitats de promoció i millorar la planificació i el funcionament de l'Ajuntament, tot plegat amb la màxima claredat i transparència".