La porta d’entrada al Priorat del vi

Falset, tot i que és la capital de la comarca del Priorat, és un poble petit (2.838 habitants) que, com a tal, conserva una estructura urbana tradicional i un entorn natural i agrícola sense grans estridències, com la resta de comarca. L’agricultura i, especialment, el món del vi tenen un important pes en l’economia local i en la cultura popular, i això marca el caràcter de la vila en tots els sentits.

L’expansió del turisme rural o d’interior i el prestigi vitivinícola de la comarca, han fet que Falset compti avui dia amb una important xarxa de serveis i allotjaments turístics. Hi ha restaurants de tots els preus, hotels, cases d’apartaments, oficina de turisme, museus com el Castell del Vi, cellers visitables, rutes guiades, camins senyalitzats, empreses turístiques i s’hi programen activitats (principalment relacionades amb l’enoturisme) al llarg de tot l’any.

Molt ben comunicada, Falset és la porta d’entrada ideal per a tots aquells que vulguin conèixer el territori que configura el Priorat com l’única comarca catalana que compta amb dues denominacions d’origen vitivinícoles diferenciades: la DO Montsant i la DOQ Priorat.