Certificat COVID digital de la UE

El certificat COVID digital de la UE et permet viatjar entre els estats membres de la Unió Europea (UE) i accedir a determinats espais de Catalunya.

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea i permet accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Amb la denominació certificat digital s’inclouen tres opcions d’acreditació igualment vàlides per viatjar:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

 

 

Guia per a l'obtenció del Certificat COVID digital de la UE

Contactes estrets

Els contactes estrets són persones que han compartit espai amb un positiu de COVID-19 a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.

El seguiment de contactes estrets s’activa quan un cas sospitós queda confirmat per una prova; els resultats d’una possible prova, els pots consultar a La Meva Salut.

Soc contacte estret d’un cas positiu i:

  • El meu resultat ha sortit negatiu.
  • El meu resultat ha sortit positiu - Què he de fer? 

Aïllament per a casos positius de COVID-19

AdjuntMida
PDF icon positiu-test-antigens.pdf141.71 KB