LA CAPITAL DEL PRIORAT

Falset és la capital administrativa del Priorat. Molt ben comunicat (a 30 minuts de Reus i 40 de Tarragona), és el municipi més poblat de la comarca (2.838 habitants) i, en conseqüència, el que compta amb un major número de comerços i serveis: Centre d’Assistència Primària (CAP), escola pública, institut, biblioteca, teatre, llar d’infants, camp de futbol, piscina, poliesportiu cobert, comissaria dels Mossos d’Esquadra, mercat setmanal...

De la mateixa manera, Falset compta amb un teixit associatiu potent, que fa que el poble sigui un bull permanent d’activitats culturals, socials i festives. L’escola de música, Ràdio Falset, la festa de l’Encamisada, l’Escola de futbol o la Cursa de muntanya Vila de Falset, són tan sols algunes bones mostres d’aquest vigor col·lectiu.

Tot plegat en un poble carregat d’Història, que té el seu origen en el castell del segle XII i que, entre d’altres coses, va ser el bressol de dues reines catalanes: Elionor de Prades, reina de Xipre i de Jerusalem, i Margarida de Prades, reina d'Aragó i última reina de la dinastia de Barcelona com a esposa de Martí l’Humà.

Per tant, passat, present i futur es donen cita a Falset, un poble on el món del vi, l’agricultura de qualitat i la relació amb l’entorn natural mai no han deixat de marcar-nos el camí.

Mapa turístic de Falset