divendres, 28 juliol, 2023 - 20:00

Primera nit de la Garbinada Pop i Vi, per descobrir alguns dels millors grups de pop del nostre país davant de l’espectacular façana del Celler Modernista de de Falset i escoltar el pop de guitarres d’Islandia Nunca Quema, el synthpop de Josep Xortó (amb arrel prioratines) acompanyat de The Congosounds i el polifacètic Xarim Aresté amb tota la seva banda, demostrant sobre l’escenari perquè el seu darrer disc Ses entranyes ha estat escollit per la revista Enderrock com el millor disc pop-rock de l’any.

ISLANDIA NUNCA QUEMA. 20h

Islandia Nunca Quema van tornar l’any passat i és un dir, perquè no han marxat, mai han deixat d’existir. Malgrat el silenci, han continuat treballant amb cançons noves que formen part del disc que van presentar el 2022. Formats el 2009, s’ha dit d’Islandia nunca quema que fan música elegant, pop-rock obstinat en el protagonisme de les guitarres i amb la melodia com a mitjà d’expressió. Als seus directes s’han pogut sentir versions de The Triffids, The Go-Betweens, Scott Walker, The Kinks, Edwyn Collins o Chris Spedding, entre molts altres, cosa que ens permet fer-nos una idea dels territoris que explora la seva música.

JOSEP XORTÓ + THE CONGOSOUND. 21.30h

La unió de dues personalitats. L'artista Carles Congost, i devot de l’italodisco i la percepció contemporània de la música, és el creador de The Congosound, projecte a través del qual desenvolupa tasques de composició i producció musical destinades a formar part de les seves instal·lacions en l’àmbit de l’art contemporani.. El 2015 es va aliar amb el personalíssim Josep Xortó (vocalista d’arrels prioratines i performer de Stand up Against Heart Crime o Critters, entre altres grups, i responsable de les Glove Party de la ciutat comtal) per donar lloc a les seves passions en forma de new wave, italodisco i molt synthpop i a una sèrie de hits que, ben aviat, prendran forma en el seu primer àlbum.

XARIM ARESTÉ. 23h

Xarim Aresté músic, poeta, pintor, escriptor i magnífic guitarrista, és un referent de l'escena independent catalana. El músic de Flix dona temps a la vida, primordialment la sent, tot i que també la pensa, i Ses entranyes n'és el resultat. Un disc fràgil, humà, reposat, de sabor clàssic, cosit amb sentiment, que ha estat escollit com el millor disc de pop-rock de l’any per la revista Enderrock. Pel que fa al seu eclèctic disc, Aresté diu que no sent que encaixi en cap moviment i, així, opina que l'àlbum "Ses entranyes"  és "massa jazz per ser pop, massa rock per ser jazz i massa pop per ser blues", quelcom que fa extensiu al seu repertori, doncs considera que "no hi ha gaire diferència entre una cançó que vaig fer fa uns anys i la que vaig fer abans-d'ahir". Amb una banda de luxe per l'ocasió, Aresté s'acompanya de nou de Richard Sohn als teclats, Joan Garcías al contrabaix, Enric Fuster a la bateria, i a la secció de vents Pep Garau a la trompeta i Tomeu Garcías al trombó.

(*) L’entrada dona dret a una copa de vi de la Cooperativa de Falset-Marçà, un portacopes i una degustació de vi o vermut. Durant la nit hi haurà servei de bar amb els vins i vermuts de la Cooperativa de Falset-Marçà i també refrescos i una oferta gastronòmica per acompanyar el festival.

Venda d'entrades

Al Celler Cooperatiu de Falset