A la Llar d’infants l’Espígol de Falset partim de l’infant com a protagonista de tota acció educativa, respectem i atenem les seves necessitats educatives, físiques i emocionals.

Curs 2023-2024

Programació General Anual

Normes Organització i Funcionament 2023-2024

Projecte educatiu

Tenim com a prioritat garantir que tota experiència i vivència de l’infant a la Llar esdevingui en un ambient relaxat, de tranquil·litat, de benestar, de llibertat i de respecte.

Hi ha un compromís ferm amb el poble, amb Falset. Fem xarxa amb altres serveis educatius de la població, com ara l’Escola Antoni Vilanova, el CRP, l’Escola de Música de Falset i la Biblioteca Salvador Estrem i Fa, a partir de projectes, col·laboracions, formació i assessorament.

La família té un paper rellevant i participatiu dins el projecte de la Llar. Tenim cura de crear un ambient educatiu acollidor, proper i de confiança que afavoreixi quotidianament el diàleg escola-família i família-escola.

Vida quotidiana

La vida quotidiana (les entrades i sortides dels infants a les escoles, el moment dels àpats, el descans, el joc lliure…) és l’eix central de l’ambient educatiu i potencia el valor d’aprenentatge dels infants conjuntament amb altres propostes educatives.

Els espais

La Llar ha desenvolupat un projecte basat en la pedagogia dels espais i materials com a element educatiu. L’organització i disposició dels diferents espais i la selecció dels materials de l’escola responen a la diversitat d’interessos i a les necessitats pròpies dels infants.

L’escola es converteix en un gran laboratori per a l’autoaprenentatge, on l’infant troba al seu abast múltiples oportunitats de joc, de treball, de descoberta, de relació, d’intimitat, etc. Es tracta d’una pedagogia que potencia molt la imatge d’infant ric, potent i capaç d’escollir, de prendre decisions i de ser el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.

Joc i experimentació

S’ofereixen a l’infant propostes educatives que activen el joc, la curiositat i la disposició innata a experimentar, per tal que visquin processos de descoberta, de creativitat i d’aprenentatge significatiu.

L’estètica, la màgia i la creativitat són elements importants en les propostes educatives, ja que generen un clima emocional positiu que predisposa els infants a actuar amb totes les seves capacitats.

Qui som?

Som 5 educadores les que treballem simultàniament a la Llar, 4 des les quals ocupen la tutoria de cada un dels grups i la cinquena és la que brinda suport a les diferents estances segons les necessitats de cada una. Tanmateix, una de les tutores exerceix també la tasca de direcció de la Llar.

Serveis

La Llar d’Infants està oberta de les 8:30 fins les 17.00 h.

Podeu gaudir del servei de menjador dins la franja horària de 13.00 a 15.00 h.

Al no disposar de cuina pròpia al centre, els àpats son subministrats pel càtering ADARA Ausolan de l’escola Antoni Vilanova.

Les famílies amb infants de I2 gaudeixen de la gratuïtat del curs escolar gràcies a que el Departament d’Educació cobreix 5 hores d’atenció directa i una d’acollida, de setembre a juny, pel que només han de pagar, en cas d’utilitzar-ne, el servei de menjador i el d’acollida de 8.30h a 9h. (aquests 30 minuts queden fora de la gratuïtat).

Oferta

Per al curs 2022-2023 s’ofereixen 41 places, de les quals:

  • 20 són per als infants de I2
  • 13 són per als infants de I1
  • 8 són per als infants de I0

Tot i que els infants estan distribuïts en 4 estances:

  • La Somereta: 8 a la de I0
  • Els Diables: Els 8 petits de I1
  • La Mulassa: Els 5 grans de I1 + els 7 petits de I2
  • Els Gegants: Els 13 grans de I2