dimecres, 20 abril, 2022

Una setantena de cellers ja han confirmat la seva participació en la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), la qual cosa posa de manifest les expectatives que el sector del vi i la comarca del Priorat tornen a dipositar en la Fira després de la pandèmia. Un certamen que, al marge dels actes de Falset del cap de setmana de l’1 de maig, compta amb un programa que aplega una seixantena d’activitats a diversos pobles de la comarca del Priorat durant tot el mes de maig.

Després de dos anys de pandèmia, que van obligar els organitzadors a reinventar-se en no poder fer-se el certamen presencialment, la Fira del Vi de Falset torna aquest 2022 per partida doble. D’una banda, amb el retorn de la Fira de sempre a Falset (els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig) i, d’una altra, tot conservant la Fira als cellers que es va impulsar el 2021 i que permet fer degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant, entre el 2 i el 31 de maig.

Compra online

El web del certamen (www.firadelvi.org) permet comprar online tant els tiquets de degustació de la Fira presencial com les reserves a cellers durant tot el mes de maig. Pel que fa a les visites als cellers, ara mateix són un centenar les reserves que ja s’han formalitzat, mentre que la compra anticipada de tiquets s’apropa als 200 venuts. L’organització preveu que a Falset hi hagi una cua només per aquells que hagin fet la compra dels tiquets online, amb l’objectiu de reduir al mínim el temps de recollida.

L’organització creu que aquestes xifres de venda online es dispararan els propers dies, un cop ja ha passat la Setmana Santa i que el número de visitants serà el que era habitual abans de la pandèmia, quan unes 15.000 persones passaven pel recinte firal de Falset i es despatxaven uns 35.000 tiquets de degustació de vins en un sol cap de setmana.

Horari i programa

La Fira del Vi, en el seu format clàssic i presencial, obrirà portes el divendres 29 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) mentre que el dissabte i el diumenge (30 d’abril i 1 de maig) el recinte estarà obert entre les 11 i les 21 hores, en horari ininterromput. L’acte oficial d’inauguració tindrà lloc el dissabte 30 d’abril a les 11.30 i comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Pel que fa al programa, inclou activitats de tota manera: des de tastos i maridatges fins a mostres de cultura popular i música en directe. A més, municipis prioratins com Gratallops, Bellmunt, el Masroig, Porrera, Torroja del Priorat, el Masroig o els Guiamets se sumen al programa de la Fira amb diversos actes. La informació i el programa de la Fira s’actualitza de forma permanent a ww.firadelvi.org.

Públic “Wine lover”

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 27a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per als apassionats per la cultura del vi. En aquest sentit, l’organització recupera la carpa “wine lover” en el recinte firal, on es duen a terme tastos de manera continuada, que van a càrrec de les denominacions d’origen de la comarca (DOQ Priorat i Montsant) i els cellers.

L’organització també vol destacar l’important esforç que s’està fent per ampliar la capacitat d’aparcament, amb la qual cosa el certamen comptarà enguany amb unes 1.200 places de parquing en diversos punts del municipi. Alhora, la Fira també destaca el fet que s’estigui adaptant el recinte a les circumstàncies actuals, amb la qual cosa s’establiran circuits per als visitants i es dissenyarà l’espai de manera que puguin garantir-se distàncies i la necessària amplitud.