dijous, 5 març, 2020
La il·lustradora local Marina Capdevila, coneguda internacionalment pels seus murals urbans, és l’autora de la imatge dels 25 anys

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ja compta amb imatge i cartell per a l’edició que se celebrarà de la tarda del dijous 30 d’abril fins al diumenge 3 de maig i que tornarà a oferir un estol d’actes en pobles de tota la comarca. El certamen compta ara mateix amb una cinquantena de cellers inscrits, una xifra molt bona quan encara falten dos mesos per al certamen i segueix el degoteig d’inscripcions. El 2019, el número de cellers participants van ser 73, una xifra que els organitzadors esperen superar..

Les enquestes de visitants que s’han dut a terme a peu de Fira posen de manifest que al voltant d’un 75% del públic del certamen és català, i principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Pel que fa al 20% restant, es tracta de visitants de la resta de l’Estat i d’altres països, entre els quals destaquen França, Alemanya i els Estats Units.

La imatge dels 25 anys

El cartell i la imatge de la Fira són obra, en aquesta ocasió, de la dissenyadora i il·lustradora de Falset Marina Capdevila, coneguda internacionalment pels seus murals urbans de grans dimensions.

Un cop més, el que inspira Marina és la bellesa que no segueix els cànons estètics habituals com a persones grans, personatges intemporals perduts en una societat que els costa d’entendre. El cartell està en plena consonància amb la seva obra, ja que hi tenen un gran protagonisme les persones grans. De fet, amb les seves obres d’art, Capdevila sempre tracta d’expressar el desig d'arribar a la vellesa amb plena vitalitat. Els recursos d'exageració i ironia són punts clau en les seves creacions, així com una poderosa carta de colors combinada amb un suau ombrejat inspirat en la tècnica renaixentista de l’sfumato.

Després d'estudiar Belles Arts a Barcelona, Marina Capdevila es va traslladar a Rotterdam per fer Erasmus a l'Acadèmia de Willem de Kooning i va treballar a Wallis & Mosman i Studio Piraat com a dissenyadora gràfica. De tornada a Barcelona, va estudiar un Màster d'Il·lustració Creativa a l'escola Eina i, després, ja va començar la seva carrera com a il·lustradora autònoma treballant en publicitat i desenvolupant el seu treball personal en el seu estudi.

Més informació

Al marge d’altres actes previs o de caire professional, la Fira del vi de Falset obrirà les seves portes al públic el dijous 30 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) i fins al diumenge 3 de maig (d’11 a 21 hores, en horari ininterromput). El programa de la Fira s’actualitza de forma permanent en el web ww.firadelvi.org.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 25a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull. Des d’aquest punt de vista, es mantenen els tastos, oberts al públic general, que se succeiran en diversos espais.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes i Organic Soirée), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i Els Guiamets (#Vimets).