dilluns, 29 abril, 2019
L’estrena d’un espai solidari, el rècord absolut de cellers i un complet programa de tastos i concerts, algunes de les novetats destacades de 2019

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) se celebra el cap de setmana del 3, 4 i 5 de maig de 2019, amb l’inici dels actes i els tastos el divendres a la tarda i amb la clausura del certamen el vespre de diumenge. Com en d’altres anys, la Fira del Vi de Falset –que celebra la seva 24a edició– té un component professional i enològic, i un altre de més lúdic.

President Quim Torra inaugura

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset. L’acte d’inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte (4 de maig) a partir de les 12.00 hores al teatre de l’Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d’homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca.

De divendres a a diumenge

La Fira del Vi obre per segon any consecutiu el divendres a la tarda (3 de maig), amb la qual cosa ja serà possible degustar vins a peu de carrer a Falset des de les 18 hores. Els estands de Fira del Vi de Falset seran oberts divendres a la tarda i dissabte i diumenge (de les 11.00 a les 21.00).

Rècord absolut de cellers

En aquesta ocasió, en el certamen hi participen fins a 83 cellers –el rècord absolut dels seus 24 anys d’història–, dels quals 74 tindran estand a Falset, mentre que els nou restants tan sols participen en determinats tastos i en el tast exclusiu per als professionals. Es manté una proporció similar a la dels darrers anys pel que fa a les denominacions d’origen: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant.

Programa

El programa de la Fira es pot consultar a ww.firadelvi.org. Seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Festa de tota la comarca

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes i Organic Soirée), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), El Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i Els Guiamets (#Vimets).

Tastos per a “wine lovers”

La Fira torna a comptar aquest any amb tastos que es fan de manera continuada a l’Espai Winelover de la Fira del Vi, a Falset. Són tastos que organitzen les denominacions d’origen de la comarca, els cellers, l’Escola d’enologia Jaume Ciurana, els cellers i la pròpia organització de la Fira. En podeu consultar el programa al web de la Fira del Vi (www.firadelvi.org). En alguns casos, cal pagar entrada i cal reserva prèvia.

Espai solidari

La Fira estrena aquest 2019 un Espai solidari, dissenyat per acollir iniciatives de cellers que impulsen activitas en benefici de la societat. Aquest any comptem amb els vins del Masroig Vi Solidari i de Ilusion+, que tenen una llarga trajectòria en projectes solidaris. En aquest espai serà possible tastar i comprar aquests vins embotellats amb vocació social.

Concerts i activitats culturals

La Fira del Vi de Falset concentra nombroses activitats de caràcter lúdic i cultural. En aquesta edició, hi ha previstos els següents concerts a Falset: Pep Sala (divendres a les 20.30, escenari de la Fira), Animals (dissabte a les 12.00, Coperativa), Tarraco Surfers (dissabte a les 14.00, a la cooperativa) i Quimi Portet (dissabte a les 19.00, a la cooperativa), Terra Ferma (diumenge a les 12.30, Casal Carrasclet), Espaldamaceta (diumenge a les 18.30, escenari de la Fira). Altres activitats culturals previstes a Falset son: sessió de dansa urbana amb Stereo Fresh (dissabte a les 20.30, escenari de la Fira), i Festival Gotim de microteatre (dissabte a partir de les 17.30, diversos espais).