dimarts, 8 agost, 2023

El clàssic repic de campanes i enlairada de coets donarà aquest dissabte 12 d'agost el tret de sortida de la Festa Major de Falset, una Festa Major que es perllongarà fins al dimecres dia 16 d'agost i que comptarà amb més d'una trentena d'actes.

Entre aquests no hi faltaran actes tradicionals com el pregó de festes, enguany a càrrec de l'astrònom i divulgador Joan Anton Català; les cercaviles, amb elements festius de la vila i altre seguici; l'Espígol, en el qual els nens i nenes perfumen la vila amb la fragància d'aquesta planta; el Ball de Coques, en el qual s'obsequia la parella de ball amb una coca després de cada peça; la batalla de flors, una guerra de confeti en la qual prenen part carrosses decorades amb motius diversos; i el correfoc, a càrrec de la Colla de Diables Pere Botero.

A més a més, també hi haurà temps per a la bicicletada popular, el taller de dibuix, el tir amb arc, la cantada d'havaneres, el Corresomera, la nit del Corremulassa, el trofeu de futbol, així com espectacles infantils, vermuts populars, balls i concerts de tarda i de nit i discomòbils, entre molts altres.

Precisament, pel que fa als concerts de nit, l'envelat de l'Euterpe serà escenari de les actuacions de Buhos i Primera cita, el dissabte 12 agost, i La Cosina i The Tyets, el dimarts 15 d'agost.

Robert Coll, regidor de Festes, destaca que "hem confeccionat un programa divers i per a tothom, en el qual conviuen actes tradicionals amb altres de caràcter més lúdic, tot plegat per fer valer el patrimoni cultural i festiu de Falset, alhora que potenciar la Festa Major en un pol d'atracció turístic".

Més actes durant tot l'estiu

A banda dels actes de la Festa Major, Falset acull durant tot l'estiu actes de tota mena. Un dels destacats serà la 1a Nit dels Vins Ancestrals, una mostra que el vespre del dissabte 19 d'agost reunirà 11 elaboradors per donar a conèixer aquesta tipologia de vins.

A més, durant la primera quinzena de setembre, Falset celebrarà les Festes de Santa Càndia, patrona de la vila; la Festa de l'espai Grefol i la Trobada de Gegants, entre altres.

Tota la programació de la Festa Major i l'estiu es pot consultar en aquest enllaç.

> Programa de Festes 2023