dilluns, 12 agost, 2019
L’Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs, les cercaviles, els concerts, balls de nit i molts actes més destaquen en un programa pensat per a tots els públics

La Festa Major de Falset arrenca aquest dimecres 14 d’agost, i ho fa amb un complet programa d’actes per a tots els públics. Hi destaquen, un any més, els actes tradicionals, com L’Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs i les cercaviles, actes als quals s’hi sumen, entre altres, el concert de Doctor Prat, diverses sessions de dj’s, els balls de nit a l’envelat de l’Euterpe i els concerts vermut.

Pel que fa al programa, el tradicional repic de campanes i l’enlairada de coets (13.00 h) i el pregó de festes (18.00 h) són els actes que donaran inici a la celebració a partir d’aquest dimecres. Després del pregó tindrà lloc la tradicional cercavila, que cada any reuneix els elements festius de la població: els gegants, els nans, la mulassa, la somera, els diables, la banda i els grallers. La cercavila finalitzarà a la Plaça de la Quartera, on tot estarà a punt per a la Tupinada. A les 23.30 h, serà el torn per al Ball de nit amb l’orquestra Atalaia, seguida de Disco-Mòbil.

Pel que fa al dimecres 15 d’agost, hi ha el cercavila de L’Espígol (11.00 h), on els nens i nenes escamparan l’espígol per perfumar els carrers amb la fragància d’aquesta planta; la Missa Major (13.00 h); el trofeu de futbol de Festa Major (18.00 h), que enfrontarà el Falset i l’Olímpic Móra d’Ebre; havaneres amb Sons del Mar (19.30 h); el Ball de Coques (23.00 h), en el qual i segons la tradició l’home ha de comprar una coca a la seva parella de ball; i la Festa Aquí te Pillo Aquí Temazo (00.30 h), que celebra el seu desè aniversari amb un concert dels cèlebres Doctor Prats i els dj’s Schmolls i Missuri.

Ja el divendres 16 d’agost, el programa inclou el Concurs de dibuix XV Premi Llibert Borràs (10.30 h); vermut amb Dj Chichi i Dj Tester (13.00 h); tarda infantil amb jocs tradicionals (18.00h); l’espectacle infantil “Rodolfo i Rita”, amb la companyia Passabarret (19.30 h) i seguidament una cercavila “amb sorpresa”; Country line dance (20.00 h); ball de tarda amb servei de taula (20.00 h) i ball de nit (23.59 h) amb l’orquestra Centauro i disco-mòbil (en acabar el concert).

Pel que fa al dissabte 17 d’agost, hi ha previst tir amb arc (09.00 h), la Bicicletada popular (11.00 h), vermt amb Dj Iaqui i Dj Mami (13.00 h), migdiada popular (16.00 h); el CorreSomera (19.00 h); un concert de música clàssica al castell (19.00 h); el Correfoc (22.30h); el CorreMulassa (en acabar el Correfoc), i discoteca mòbil (després del CorreMulassa).

Arribats al diumenge 18 d’agost, el programa inclou la caminada “Anem a caminar Xino Xano" (08.00 h); el Concert Vermut de la Banda Vila de Falset (13.00 h); Migdiada popular (16.00 h); la Batalla de Flors (18.00 h), una festa centenària en la qual hi participen carrosses engalanades i que acaba convertida en una mena de guerra de confeti; i el concert Fi de Festa amb dos grups de la localitat: Barondandy i Fauna (22.30h).

El programa complet de les Festes Majors de Falset es pot consultar al següent enllaç (http://www.falset.org/sites/default/files/diapositives/documents/festa_major_falset_2019.pdf).

Adhesió a la campanya “Al Priorat, un no és un no”

L’Ajuntament de Falset s’ha sumat al projecte endegat pel Consell Comarcal del Priorat “Al Priorat, un no és un no”, un projecte contra les agressions sexistes que presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn. Entre altres, es proposa sensibilitzar els joves i apoderar la comunitat perquè puguin actuar davant de qualsevol cas d’assetjament sexual. És per això que, amb motiu de la Festa Major de Falset, es repartirà informació i es farà difusió d’aquesta campanya.