dimarts, 7 setembre, 2021
La 18a temporada de L’Artesana compta amb figures reconegudes com el Mag Lari, la pianista Clara Peya i el cantautor Joan Americ, així com amb formacions amateurs amb molt talent, com la companyia teatral L'Artesana i la Banda de Música Vila de Falset.

L'Ajuntament de Falset ha presentat la programació de tardor del teatre L'Artesana, una programació que s'inicia aquest dissabte 11 de setembre i que es clourà per les Festes de Nadal. Com és habitual, en aquesta 18a temporada, la programació de L'Artesana és un collage de propostes de qualitat i per a tots els públics, des del teatre, fins a actuacions musicals, espectacles de màgia i estrenes de cinema. A més, es nodreix tant de figures reconegudes de l'escena, com el Mag Lari, la pianista Clara Peya (en el marc del Festival Terrer) o el cantautor Joan Americ (amb col·laboració amb Òmnium Cultural Priorat), com de formacions amateurs i amb molt talent, com la companyia teatral L'Artesana, que celebrà el seu 20è aniversari, o la Banda de Música Vila de Falset.

Així doncs, i pel que fa a teatre, la programació comptarà amb l'obra musical Molt soroll per no res, amb la companyia teatral L'Artesana (11 de setembre, 18 h); l'espectacle familiar Safari (21 de novembre, 18 h), premi Nacional d'Arts Escèniques 2020, a càrrec de La Baldufa, i els clàssics Pastorets de Folch i Torres, amb la companyia teatral L'Artesana (2 de gener, a les 17 i 20 h).

Pel que fa a la música, el cantautor valencià Joan Americ oferirà el concert Perquè jo soc poble (27 de novembre, 18 h); la pianista Clara Peya, Premi Nacional de Cultura 2020, clourà el Festival Terrer amb Perifèria (4 de desembre, 19 h), i l'Associació Musical de Falset obrirà el 2022 amb el Concert de Cap d'Any (1 de gener, 19 h).

Pel que fa a cinema, la cartellera inclou la darrera aventura de La patrulla canina (26 de setembre, 18 h); l'últim film de Perdo Almodóvar, Madres paralelas (24 d'octubre, 18 h); la seqüel·la de La família Addams (7 de novembre, 18 h), i la nova entrega de la saga Bond, Sin tiempo para morir (14 de novembre, 18 h).

A més a més, l'irreverent Mag Lari portarà a l'escenari de Falset la seva darrera proposta, Una nit amb el mag Lari (10 d'octubre, 18 h), en la qual no faltarà la sorpresa, l'humor i la il·lusió amb què dota tots els seus espectacles.

Per últim, i un any més, l'Associació de Dones La Quartera organitzarà la Gala benèfica de la Marató de TV3 (19 de desembre, 18 h), dedicada enguany a la salut mental.

En paraules de la regidora de Cultura, Rosa Poy, "tornem a comptar amb una programació de qualitat, diversa i compensada, amb propostes gairebé cada cap de setmana, des d'ara i fins Nadal". "L'Artesana vol ser i és un pol de cultura i oci per a Falset i el Priorat", subratlla Poy. A més, la regidora destaca que "en commemoració del 20è aniversari de la companyia teatral L'Artesana, al vestíbul del teatre s'hi exposarà la cartelleria de totes les seves obres".

Cultura sense exclusió

Els joves i les persones en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social tindran una bonificació del 50% de descompte en les entrades a L'Artesana, gràcies al conveni signat per l'Ajuntament de Falset i l'Obra Social "la Caixa".