dimarts, 19 octubre, 2021
L’exposició, fruit de la col·laboració amb l’Arxiu Morató Aragonès, es pot visitar fins al 7 de novembre

El Castell de Falset-Museu Comarcal ha programat per a aquest dissabte 23 d’octubre dues activitats emmarcades en l’exposició “Els paisatges de l’art”, que es pot visitar fins al 7 de novembre.

Més concretament, es tracta del taller infantil “Mirar i inventar”, que tindrà lloc de les 11 a les 12 h a l’Absis del Castell, i d’una visita comentada a l’exposició, de 12 a 13 h i a càrrec de M. Elena Morató, directora de l’Arxiu Morató Aragonès i comissària de l’exposició.

Totes dues activitats són gratuïtes i no es requereix inscripció prèvia per participar-hi. En el cas del taller “Mirar i inventar”, cada nen o nena haurà de venir acompanyat per un adult de la família i portar un parell de folis i llapis.

Exposició “Els paisatges de l’art”

L’exposició, organitzada pel Castell de Falset i el l’Arxiu Morató Aragonès, reuneix l’obra de dos pintors tarragonins ja desapareguts, Josep Icart (1928-1985) i Josep Roig Aguiló (1956-1987), al costat de l’obra de dos veterans en actiu, Josep Cruañas (Maià de Montcal, 1942) i Benet Sarsanedas (Rupit, 1942). A l’obra d’aquests s’hi suma també la de l’escultora basca resident a Barcelona Begoña Uriarte (Arrasate, 1946).

El nexe d’unió entre tots ells és la força de la natura feréstega i alhora esplendorosa que han sabut copsar en les seves obres. Aquestes conviden el públic a descobrir i redescobrir diferents lectures i interpretacions sobre el paisatge. D’altra banda, i tot i que les obres exposades no se cenyeixen als paisatges prioratins, també els uneix haver estart atrapats cadascun d’ells en el seu dia per la força plàstica i tel·lúrica del Priorat i el Montsant.