dijous, 4 novembre, 2021
El projecte, inclòs en el Pla d'Acció Municipal (PAM) i amb un pressupost de 385 mil euros, preveu reduir a gairebé la meitat el consum d’aigua en aquest equipament

Aquesta setmana s'ha iniciat l'obra de reforma de la piscina municipal de Falset, amb l'objectiu que les instal·lacions, totalment renovades, es puguin estrenar l'estiu de 2022. El projecte de reforma de la piscina municipal suposarà un important estalvi d'aigua, ja que una de les actuacions més importants que contempla és la reducció de la fondària de la piscina gran. En aquest sentit, es preveu reduir el consum d’aigua fins a gairebé el 50%. Josep Rull, regidor d’Urbanisme, afirma que "el nostre objectiu és avançar cap a un model en el qual l'aprofitament dels recursos sigui eficient i sostenible, i amb la reforma de la piscina fem un gran pas endavant en aquest sentit". Cal tenir en compte que, en paral·lel a la reducció de la quantitat d'aigua, també hi haurà una significativa reducció en l'ús dels productes per controlar la qualitat d'aquesta. A tot això cal sumar-hi, a més, la renovació de tota la maquinària i el sistema de filtratge, que serà força més eficient, també energèticament, que el sistema emprat fins ara.

A banda d'aquestes rellevants millores, la reforma de la piscina municipal també contempla l'adequació de tota l'àrea que voreja les dues piscines així com de la zona destinada a solàrium. L'alcalde Carlos Brull apunta que "l'estiu de 2022 tindrem unes instal·lacions més modernes i sostenibles en un equipament que, construït l'any 1969, s'havia quedat obsolet i en el qual urgia una reforma de gran abast com la que ara endeguem".

La renovació de la piscina municipal és un dels projectes inclosos en Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. El projecte compta amb un pressupost de 385 mil euros, dels quals la Diputació en subvenciona la meitat.