dimarts, 12 novembre, 2019
L’Ajuntament de Falset també apunta que durant el 2020 s’iniciaran les obres que permetran substituir la rotonda provisional ubicada a la plaça de les Escoles

Aquesta setmana s’ha iniciat a Falset la construcció de la rotonda projectada en l’encreuament de l’antiga N-420 amb la carretera de Bellmunt del Priorat. Finançada per la Diputació de Tarragona, aquesta rotonda permetrà millorar la seguretat en aquest punt, ja que les incorporacions dels vehicles, vagin direcció cap a Falset, Móra o Bellmunt, es faran a menys velocitat i de manera més ordenada. A més, facilitarà la incorporació dels vehicles pesants al Polígon Sort dels Capellans.

Aquesta és una de les rotondes que es preveuen construir a Falset durant la present legislatura. De fet, durant el 2020 s’iniciaran les obres que permetran substituir la rotonda provisional ubicada a l’alçada de la plaça de les Escoles. En aquest cas, la rotonda provisional ha constatat una millora en la circulació i la seguretat en un dels punts més transitats de Falset, ja que ha fet palès allò que ja era un hàbit per a molts conductors, que aprofitaven aquesta confluència de vies per, entre altres, canviar de sentit.

D’altra banda, l’Ajuntament de Falset està sospesant la possibilitat d’ubicar una altra rotonda al polígon Sort dels Capellans, en el marc del projecte d’ampliació d’aquest, en el qual està treballant el consistori. Com afirma l’alcalde Carlos Brull, “la finalitat d’aquesta seria fer prevaldre la seguretat i organitzar millor el trànsit, que són els objectius principals a l’hora de plantejar i decidir sobre aquestes solucions viàries”.

Pel que fa a la rotonda que s’havia projectat al carrer Miquel Barceló, concretament a l’alçada de la intersecció amb l’avinguda Generalitat, davant del Celler Cooperatiu de Falset, no és segura la seva construcció. La raó és que l’Ajuntament de Falset ha elaborat un avantprojecte per presentar al PUOSC que se centra específicament en el carrer Miquel Barceló i en el qual aquesta rotonda no està prevista.

Millores en diversos punts de Falset

L’Ajuntament de Falset ha finalitzat aquests dies la instal·lació dels reductors de velocitat ubicats davant de l’Escola Antoni Vilanova i l’Avinguda Priorat. Aquests se sumen als ubicats davant l’INS Priorat, la piscina municipal i la residència Les Vinyes, punts molt sensibles donat l’elevat pas de vianants.

A banda d’això, el consistori ha acordat amb el Departament de Territori l’habilitació d’un vial al llarg de la carretera Nova, el qual permetrà als molts veïns i veïnes que hi passegen diàriament fer-ho d’una manera molt més segura. Totes dues administracions també han resolt construir el pròxim any una nova marquesina per a la parada d’autobús del carrer Miquel Barceló. El cost del vial i de la marquesina seran assumits pel Departament de Territori.