dilluns, 14 setembre, 2020
Els protocols de prevenció i seguretat per fer front a la COVID-19 han marcat l’inici d’aquest curs escolar

Més de 700 alumnes han iniciat avui el curs escolar als centres educatius de Falset: l’Escola Antoni Vilanova (al voltant de 330 alumnes) i l’INS Priorat (al voltant de 400 alumnes). En el cas de l’INS Priorat, en els pròxims dies s’hi sumaran una cinquantena d’alumnes més, corresponents als ensenyaments dels cicles formatius.

Com a la resta de centres de Catalunya, els protocols de prevenció i seguretat per fer front a la COVID-19 han marcat l’inici d’aquest curs escolar, amb mesures com la presa de la temperatura als alumnes en el moment d’entrar al centre, l’entrada i sortida esglaonada, l’ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans i el reforç de la neteja dels espais comuns, entre altres. En el cas de l’Escola Antoni Vilanova, a més, el centre ha dut a terme una reestructuració d’alguns espais i ha incorporat nou mobiliari per reforçar les mesures de seguretat i prevenció.

A banda, l’Ajuntament de Falset ha adequat els serveis de la planta baixa de l’escola, en els quals ha disposat tarimes que faciliten l’accés dels alumnes més petits a les piques de mans. També ha substituït les aixetes de rosca per aixetes de polsador. A més, per garantir la bona ventilació dels espais, s’ha fet una revisió dels finestrals, tres dels quals seran substituïts pròximament, cost que assumirà el Departament d’Educació.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, afirma que “iniciem un curs escolar totalment atípic, amb l’esperança que pugui desenvolupar-se amb la màxima normalitat ateses les circumstàncies”. En aquest sentit, Poy subratlla i agraeix “el gran esforç que han fet i hauran de fer els docents i els equips dels centres educatius en un curs tan excepcional”. Alhora, Poy confia “en la responsabilitat de tota la comunitat educativa de Falset, des dels centres als alumnes i famílies, per poder tirar endavant aquest curs escolar de la millor manera possible”.