dijous, 28 juliol, 2016
El projecte dinamitzarà l'economia de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i destinarà una part dels recursos a la cobertura de necessitats socials

Una àmplia, diversa i representativa mostra del món local, turístic i empresarial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'ha aplegat aquest dimecres al migdia a la Diputació de Tarragona per donar suport unànime al manifest impulsat per aquest organisme en favor del pla director urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i de Salou. El text valora positivament l'aprovació inicial, el passat 30 de juny, del pla urbanístic que ha de definir el projecte del Centre Turístic Integrat, anteriorment conegut com Barcelona World, i fa una crida a les forces econòmiques i socials, a les administracions i a la ciutadania en general per continuar-hi treballant: "És el tret de sortida d'un gran projecte necessari per a les nostres comarques, pel que representa de diversificació de l'oferta turística, de dinamització de la nostra economia i, molt principalment, de creació de milers de llocs de treball".

El manifest -Centre recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i de Salou: el Pla Director Urbanístic (PDU) esdevé un pas important per a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre- destaca la repercussió econòmica que suposarà el fons social derivat d'aquesta inversió, i el fet que una part del projecte es destinarà a la cobertura de necessitats socials. També incideix, com a condició a tenir en compte, "el respecte pel medi ambient i les millores tècniques en la construcció del complex, relatives a l'estalvi i l'eficiència i a l'ús d'energies renovables".

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que la signatura del manifest "és una mostra de l'ampli suport institucional i polític a aquest projecte". La signatura del text s'ha dut a terme al Saló de Plens, en un acte presidit per Poblet, acompanyat del president del Patronat de Turisme d'aquesta institució, Martí Carnicer, qui ha llegit públicament el manifest. Al costat, els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; de Reus, Carles Pellicer; de Salou, Pere Granados; de Tortosa, Ferran Bel, i d'Amposta, Adam Tomàs, els quals han signat el text juntament amb alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments costaners del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre -pel seu caire de municipis turístics-, alcaldes i alcaldesses de les capitals de comarca i els presidents dels consells comarcals

L'acte ha comptat amb la presència, així mateix, del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, F. Xavier Pallarès, del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono; de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Carme Mansilla; del rector de la URV, Josep Anton Ferré, i del president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu. També han assistit a l'acte una quarantena de representants del món turístic i empresarial en general de la demarcació, que amb la seva presència han volgut deixar clar el seu suport al CRT.