divendres, 30 juliol, 2021
Aquest dissabte tocarà el grup Renaldo & Clara, liderat per la lleidatana Clara Viñals, i la setmana vinent ho farà l’artista revelació del folk català, la mallorquina Maria Jaume

Després de l’excel·lent inici del Garbinada Pop de Falset de la setmana passada amb els mallorquins Da Souza presentant el seu darrer EP ‘Boleros’, el nou cicle de pop independent de la capital del Priorat oferirà aquest  dissabte i el dissabte vinent dues de les veus femenines més interessants del panorama  pop i folk dels Països Catalans, la veu  de la lleidatana Clara Viñals, liderant el grup Renaldo & Clara (dissabte 31 de juliol, 21h) i presentant el seu darrer disc ‘L’amor fa calor’, i la veu que arriba de les Illes, la cantautora Maria Jaume (dissabte 7 d’agost, 21h), liderant el seu trio i presentant el disc ‘Fins el maig no revisc’, un treball produït per Pau Vallvé.  Les entrades anticipades ja es poden comprar a preus d’entre al preu de 8 euros www.entradium.com i recordant que l’aforament és limitat a 120 persones.

A Falset, Renaldo & Clara torna a les nostres comarques amb les cançons de ‘L’amor fa calor’, un disc que recordarem com l’ascens definitiu del seu pop cap a una nova fita. Si quedaven pocs dubtes sobre el talent de Renaldo & Clara, ‘L’amor fa calor’ els ha dissipat per complet. Aquest nou disc desprèn confiança i atreviment, i suposa una evolució en tots els sentits. Les noves cançons són plenes d’originals lletres que oscil·len entre una honestedat desarmant i la ironia més punyent. Però no només són les lletres les que sorprenen en aquest disc. Les melodies són enganxoses i contagioses, pròpies de les grans cançons del gènere. I si seguim desgranant les cançons, no podrem passar per alt la producció, que demostra una riquesa sonora  extraordinària, una evolució del so fruit de la maduresa i l’experimentació. Renaldo & Clara, amb el bateria de Flix Genís Bagés a les seves files, ha presentat aquest  treball recentment al festival VIDA de Vilanova i la Geltrú amb un gran èxit.

D’altra banda, el folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d'identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina que es presenta amb un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents, amb referents que van de Julia Jackin o Angel Olsen a Miquel Serra, sempre amb un regust mediterrani. Guanyadora a la darrera edició del concurs Sona 9, ara presenta el seu primer àlbum, "Fins a maig no revisc". Maria Jaume,  en els premis Enderrok, va guanyar el premi a l’artista revelació de l’any per un disc que  està tenint una gran  acceptació i que forma part de les millors programacions.

La resta de la programació

Completen el Garbinada Pop  els concerts gratuïts del grup del Camp de Tarragona, Celistia, que el divendres 6 d’agost presentaran el seu primer EP Flores sin Jardín en un concert gratuït amb reserva prèvia  a www.entradium.com al pati de la Cooperativa de Falset. El concert de clausura  serà el de Ferran Palau  el 14 d’agost presentant el disc Parc amb entrades a la venda a 10 euros a www.entradium.com