dimarts, 8 agost, 2023
La mostra, que se celebrarà el dissabte 19 d’agost, ha posat a la venda 250 entrades que donaran dret a tastar tots els vins

L'Ajuntament de Falset ja ha posat a la venda les 250 entrades disponibles per a l'exclusiva 1a Mostra dels Vins Ancestrals del Priorat, entrades que es poden adquirir únicament en línia (enllaç venda d'entrades) a un preu de 20,36 €. Les entrades donaran dret a tastar tots els vins presents a la mostra.

La Mostra dels Vins Ancestrals del Priorat se celebrarà el dissabte 19 d'agost, de les 19 a les 23 h a l'espai del Bosquet del Tancat. Comptarà amb 10 productors de la comarca que donaran a conèixer els seus vins ancestrals, vins escumosos d'una única fermentació. Es tracta de vins molt singulars de cellers de renom del Priorat. De fet, són vins que, en alguns casos, no es troben al mercat i es donaran a tastar per primer cop i gairebé de manera exclusiva aprofitant aquesta primera mostra.

Els productors participants seran Bell Cros, Vins Nus, Los Comuns, Llunara Biodinàmics, Família Nin Ortiz, Les Cousins, Vall Llach, Cal Maepo, Cellers Pascona, Celler Gritelles i Mas d’en Perí. Els cinc primers tenen vins ancestrals al mercat, mentre que els cinc últims o bé els deixaran tastar en exclusiva amb motiu de la mostra o aprofitaran l’ocasió per fer-ne la presentació.

Magí Batllevell, regidor de Comerç i Turisme, destaca que "els vins ancestrals estan en auge, tot i que encara són força desconeguts per al gran públic". "De fet, entre la gent entesa també hi ha qui no sap que al Priorat se n'elaboren", subratlla. En aquest sentit, Batllevell apunta que "la mostra és una excel·lent oportunitat per acostar-se a aquesta tipologia de vins i, més concretament, a algunes de les elaboracions més personals dels productors i cellers prioratins".

A banda de la presència d'aquests 10 productors, la mostra també comptarà amb la participació de restauradors de Falset que oferiran tapes i platets. Serán El Cairat, Lo Petit Sommelier, Restaurant Quinoa i Mas Trucafort. A més a més, també hi haurà música ambient per amenitzar la tarda-nit d'aquesta primera edició temàtica sobre els vins ancestrals del Priorat.

De fet, en acabar la mostra, a partir de les 23 h, la nit prosseguirà al mateix espai del Bosquet amb música i una barra en la qual els elaboradors participants que vulguin serviran els seus vins a copes.