dimarts, 21 gener, 2020
Per primer cop, els joves i les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social tindran una bonificació del 50% de descompte en les entrades a L’Artesana, gràcies al conveni signat per l’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa”

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Falset ha presentat la programació d’hivern del teatre L’Artesana, amb 9 espectacles de cinema, música i teatre repartits entre els mesos de gener i març. A banda de la programació, la principal novetat és que els joves i les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social podran acollir-se a una bonificació del 50% en les entrades dels diferents esdeveniments i espectacles culturals que se celebrin al teatre L’Artesana i que hagin estat programats directament per l'Ajuntament, una mesura impulsada pel consistori i l’Obra Social “la Caixa”.

La regidora de Cultura, Rosa Poy, destaca que “les propostes culturals, com el teatre, la música, la dansa i el cinema, són una font de transmissió de valors culturals, educatius i emocionals, per això és molt important que tothom hi tingui accés”.

Pel que fa a la programació d’hivern, i en el cas del cinema, ve carregada d’estrenes i nominacions als Oscars, amb Joker (11 nominacions), el 26 de gener, Mujercitas (6 nominacions), el 8 de març, i 1917 (amb 10 nominacions), el 22 de març, i pel·lícules per a tots els públics, com Espies disfressats, el 9 de febrer, i Las aventuras del Doctor Dolittle, el 29 de març. A més, en el capítol de cinema, també es projectaran els curtmetratges dels IV Premis VOC d’Òmnium Cultural, el 16 de febrer.

Pel que fa al teatre, el Grup de Teatre de Marçà portarà a l’escenari de L’Artesana la seva versió de L’estranya parella, de Neil Simon, el 2 de febrer, i el Grup de Teatre La Gata Borda hi representarà la seva adaptació de Molt soroll per res, de William Shakespeare, el 28 de març.

Finalment, en el pla musical, el grup Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries presentaran el seu nou disc Viatge a Buda, el 22 de febrer, un treball que s’inspira en el costumisme de cançons de Josep Bo com “Gegant de Ferro” —nom amb què era popularment conegut el Far de Buda— i “Dies de Festa”.

La regidora Rosa Poy subratlla que “un cop més, hem intentat confeccionar una programació de qualitat, diversa i per a tots els públics, que dona cabuda a propostes amateurs de companyies comarcals, com en el cas del Grup de Teatre de Marçà, i cerca també la complicitat d’entitats amb presència a la comarca, com en el cas de les projeccions dels premis VOC amb Òmnium Cultural”.

Beneficiaris dels descomptes del conveni entre l’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa”

Podran acollir-se a aquests ajuts el joves en possessió del Carnet Jove; les famílies nombroses i/o monoparentals amb carnet emès per la Generalitat de Catalunya; persones aturades amb certificat d’atur; persones que acreditin que els seus progenitors i/o tutors legals estan en situació d’atur, són beneficiaris de prestacions del SOC, de pensió mínima o de pensió no contributiva, i persones que hagin estat víctimes de violència masclista o domèstica. En tots els casos, caldrà acreditar la condició del descompte.

L’acord es començarà a aplicar el gener del 2020 en les activitats que es duguin a terme al teatre L’Artesana i hagin estat programades directament per l'Ajuntament de Falset. Es calcula que podran acollir-se a aquests ajuts uns dos-cents veïns i veïnes de Falset, en aproximadament més d’una vintena d’espectacles programats al llarg de l’any.