divendres, 4 setembre, 2020
El centre seguirà un protocol de seguretat en el qual es prestarà especial atenció al compliment de les ràtios d’infants per educadora, la presa de la temperatura dels infants en el moment d’entrar al centre, l’entrada i sortida esglaonada, una contínua higiene de mans dels infants i la neteja exhaustiva dels espais comuns

La Llar d’Infants l’Espígol de Falset inicia el dilluns 7 de setembre el curs 2020-2021. La represa de l’activitat al centre es farà seguint el mateix protocol de seguretat i sanitari que es va aplicar a finals del curs anterior, després de la reobertura post confinament. Aquest fet implica, entre altres, especial atenció al compliment de les ràtios d’infants per educadora, la presa de la temperatura dels infants en el moment d’entrar al centre, l’entrada i sortida esglaonada, una contínua higiene de mans dels infants i la neteja exhaustiva dels espais comuns. A més, la llar d’infants manté un contacte directe amb el Centre d’Atenció Primària de Falset, que assessora i proposa pautes d’actuació amb relació a la COVID-19, i amb el Departament d’Educació, que estableix les directrius a seguir.

El nou curs a la llar d’infants de Falset, que manté els mateixos serveis i quotes del darrer curs, s’inicia amb un descens de les matriculacions, un descens que s’ha constatat arreu de Catalunya. A la davallada de la natalitat s’hi sumen les conseqüències generades per la pandèmia de la COVID-19. La por als contagis o canvis socials i econòmics en el si de les famílies són, segons Rosa Poy, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Falset, “factors que expliquen aquesta davallada de les matriculacions”.

En aquest sentit, i amb relació a la por als contagis, Poy subratlla que a la Llar d’Infants l’Espígol “la ràtio d’alumnes per educadora està per sota del que marca el protocol, amb la qual cosa tenim una major capacitat de complir de manera molt estricta amb totes les pautes de seguretat que se’ns indiquen”.

Per tot plegat, Rosa Poy espera que el nombre d’infants matriculats al centre vagi en augment (el període de matriculacions segueixen obert). Alhora, també recorda que l’equip docent de la Llar d’Infants l’Espígol està a disposició de les famílies per aportar informació complementària o resoldre dubtes amb relació al curs escolar que s’inicia el dilluns 7 de setembre.