dilluns, 6 maig, 2019
Més de 30.000 persones han assistit a algun dels actes i tastos organitzats a Falset i en d’altres pobles de la comarca al llarg del cap de setmana

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana vora 33.000 degustacions de vi. Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 30.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana llarg.

“No podem parlar de rècord de venda de tiquets, que va quedar establert el 2017, quan la Fira va servir unes 37.000 degustacions, tenint en compte que el certamen va caure en un cap de setmana de tres dies complets, coincidint amb el primer de maig. No obstant això, aquest dissabte va ser el dia més fort de la història de la Fira amb unes 20.500 degustacions servides”, explica Jaume Domènech, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han hagut de penjar el cartell de complet a Falset, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i Bellmunt, oscil·lant els assistents entre els 300 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a “winelovers” que s’han organitzat al recinte firal de Falset des de dissabte i fins ahir al migdia.

Domènech, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, procedent principalment de l’àrea de Barcelona i amb una presència cada cop més elevada de visitants estrangers, sobretot dels Estats Units, França i d’altres països europeus”.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment consolidat, que en aquesta 24a edició ha comptat finalment amb la participació de 83 cellers (una xifra rècord). D'aquests, prop d’un 65% han estat de la DOQ Priorat i un 35% de la DO Montsant.

Entre els actes que ela Fira ha potenciat en aquesta edició hi ha hagut els tastos per a wine lovers (amants del vi), adreçats als apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. A l'espera que els cellers facin el seu balanç, l’organització creu que enguany s'han incrementat les vendes de vi respecte l'any anterior, més enllà de les degustacions.