dilluns, 29 març, 2021
El certamen manté una versió virtual del certamen i una altra en la qual es faran degustacions a peu de vinya i celler prèvia reserva mitjançant una plataforma online

La Fira del Vi de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa, en l’edició d’aquest 2021, que tota la comarca del Priorat es converteixi en el recinte firal, sempre que les condicions sanitàries i de mobilitat ho permetin arribat el mes de maig. Així doncs, els cellers que ho desitgin faran el paper d’estands, tot oferint degustacions, amb aforament limitat, a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça mitjançant una plataforma online: www.firadelvi.org

De fet, la 26a Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), es desenvoluparà en dues línies. D’una banda, com ja es va fer el 2020, el certamen tindrà una edició online, de la qual s’està acabant de tancar el programa i que tindrà lloc el primer cap de setmana de maig (entre el divendres 30 d’abril i el diumenge 2 de maig).

El programa inclourà un seguit d’activitats, concerts i tastos virtuals. Com l’any passat, els diversos actes previstos s’emetran en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

D’altra banda –en el cas que les condicions sanitàries permetin la mobilitat territorial–, la Fira ha proposat als cellers que es converteixin en els estands de la Fira i que tota la comarca sigui un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig.

“És a dir, que davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin puguin desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien si celebréssim el certamen a Falset”, explica l’alcalde, Carlos Brull.

Lògicament, els aforaments estaran controlats i l’organització demana a tots els cellers que garanteixen plenament les mesures contra la Covid-19, conscients que la mobilitat territorial ha de ser compatible amb les restriccions que les autoritats sanitàries determinin a cada moment. En cas que, arribats al mes de maig, les mesures desaconsellin o no permetin la iniciativa, l’organització postposarà aquesta fórmula per a una altra data.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària d’acord amb la normativa existent, l’activitat que la Fira del Vi i els cellers ofereixen no és una visita, sinó més aviat una degustació a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, afegeix l’alcalde.

La Fira del Vi, per la seva banda, s’encarregarà de publicar l’agenda dels cellers en una plataforma web, en la qual es podran fer les reserves i el pagament pertinent. Aquesta plataforma online (www.firadelvi.org) estarà operativa a mitjan del mes d’abril, i és a partir d’aquesta data que es podran fer les reserves per a tot el mes de maig.

L’objectiu no és cap altre que la Fira del Vi, malgrat les circumstàncies, segueixi sent una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca, en uns moments tan complicats com els actuals.