dilluns, 25 abril, 2022
El celler Álvaro Palacios se suma a la iniciativa de l'Ajuntament de Falset i destinarà la recaptació d'unes visites exclusives a sufragar la primera edició d'aquestes beques

L'Ajuntament de Falset ha anunciat la creació de les beques Fira del Vi, amb l'objectiu d'atorgar ajuts a alumnes que cursin els seus estudis a l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana.

En aquesta primera ocasió, les beques comptaran amb el suport del celler Álvaro Palacios. El celler de Gratallops destinarà la recaptació de les visites exclusives que rebi els dies dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig a aquestes beques.

Amb la instauració de les beques Fira del Vi, l'Ajuntament de Falset i el celler Álvaro Palacios no només volen donar suport als alumnes del centre, sinó també reconèixer el paper fonamental que ha tingut i té l'Escola d'Enologia en la formació de professionals del sector, molts dels quals s'incorporen a cellers del territori, tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. En aquest sentit, l'alcalde Carlos Brull i el mateix Álvaro Palacios incideixen en el fet que "l'Escola d'Enologia ha de continuar sent un pilar sobre el qual sostenir el futur del Priorat vitivinícola, una estructura necessària que cal cuidar i promoure".

Les beques Fira del Vi que es lliuraran en un acte durant el mes de juny, seran inicialment tres. La primera beca es destinarà a cobrir la matriculació d'un estudiant al primer curs del Grau Superior de Vitivinicultura. La segona es destinarà a un alumne que finalitzi el Grau Mitjà d'Olis i Vins i vulgui prosseguir la seva formació amb el Grau Superior de Vitivinicultura. La tercera beca concedirà dos ajuts a alumnes que hagin cursat el primer curs del Grau Mitjà d'Olis i Vins i iniciïn el segon curs del mateix grau.

Pel que fa als criteris d'adjudicació de les beques, aquests tindran en compte les notes dels alumnes, l'assistència a classes, la participació en fires del sector i la implicació en les activitats del centre, entre altres.

Sol·licitud de visites al celler Álvaro Palacios

El celler Álvaro Palacios, que no ofereix de manera habitual visites al celler, les oferirà excepcionalment els dies dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig, a les 11 h en tots dos casos. En total, hi haurà 6 places disponibles per torn i el preu de les visites serà de 100 € per persona. Les visites aniran a càrrec del responsable del celler, Oriol Castells, i inclouran una visita a les vinyes, una visita al celler i un tast de vins. Les reserves s'han de sol·licitar a cultura@falset.org, indicant dia de la visita i nombre de persones. L'adjudicació de les places es farà per rigorós ordre de petició. Únicament es podrà sol·licitar 2 places per petició. L'organització confirmarà als usuaris l'acceptació de la petició i el pagament previ de l'activitat.