dijous, 6 agost, 2020
També s’hi podran veure elements festius locals, sobre els quals es basarà, en un futur, el projecte i el relat expositiu en el qual està treballant l’Ajuntament de Falset

La Casa de la Festa de Falset, un projecte que encara es troba en procés de definició, obrirà els dies 14, 15 i 16 d’agost per acollir les exposicions “Àvies” i “Espai i Festa”. A banda, durant aquests dies també s’hi podran veure elements festius locals, sobre els quals es basarà, en un futur, el projecte i el relat expositiu d’aquest espai de Falset.

Pel que fa a les exposicions, “Àvies”, amb fotografies de Miquel Bové, és un homenatge a tota una generació de dones de Falset, un reconeixement als sacrificis que van haver de fer i al paper cabdal que han tingut en l’educació i la transmissió de valors en l’entorn familiar i comunitari. Per la seva part, “Espai i Festa”, cedida per l’lnstitut Ramon Muntaner, ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers amb motiu de festa.

Joan Coll, regidor de Festes de l’Ajuntament de Falset, apunta que “aquests dies podrem fer un petit tast de què volem que sigui la Casa de la Festa, un espai en el qual estem treballant i que ha de fer valer el ric patrimoni festiu i cultural del nostre poble, obrint la possibilitat a què pugui acollir també exposicions temporals com les que s’han programat aquests dies”.

La Casa de la Festa (Cal Magrinyà) estarà oberta al públic els dies 14, 15 i 16 d’agost, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

Més actes, complint amb les mesures de prevenció i seguretat

Malgrat haver de suspendre la Festa Major arran de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament de Falset ha programat una sèrie d’actes lúdics i culturals entre el 13 i el 16 d’agost. Com apunta la regidora de Cultura, Rosa Poy, “en tots aquests actes es compliran de manera estricta les mesures de prevenció i seguretat segons els protocols que determinin les autoritats”. En aquest sentit, a banda que la mascareta i l’ús de gel hidroalcohòlic seran obligatoris, l’Ajuntament també ha informat que es prendrà la temperatura corporal a l’entrada de tots els esdeveniments. A més, la venda d’entrades serà sempre anticipada, i a les taquilles no se n’expedirà cap. Igualment, hi haurà registre personalitzat de tots els assistents, i l’aforament serà limitat.

Lògicament, l’Ajuntament es reserva el dret de modificar o suspendre les activitats en funció de la situació sanitària de cada moment.

Pel que fa als actes, són els següents:

  • Dijous 13 d’agost, a les 22.30 h, a la pista de la piscina. Taller i ballada de jotes amb música en directe, amb motiu del 25è aniversari de la recuperació de la ballada de la jota a la Festa Major.
  • Divendres 14 d’agost, a les 19 h, al teatre L’Artesana. Concert de música clàssica, a càrrec de Robrecht de Roeck Sureda (violoncel) i Quintet de corda Mompou. Organitzat per Associació I Catalani.
  • 14, 15 i 16 d’agost, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h, a la Casa de la Festa (Cal Magrinyà). Exposicions.
  • Dissabte 15 d’agost, a les 13 h i a l’Església. Missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu.
  • Dissabte 15 d’agost, a les 19.30 h, al teatre L’Artesana. Concert de la Banda de música Vila de Falset.
  • Diumenge 16 d’agost, a les 19 h, al teatre L’Artesana. Espectacle infantil Circ Xic.