dijous, 9 juliol, 2020
La Biblioteca reprèn tots els seus serveis aquesta setmana, amb la qual cosa totes les sales ja són obertes i l’accés als prestatges és lliure

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset, amb motiu de la represa de tots els seus serveis, ha posat en marxa “Bingo de lectura”, una proposta adreçada a lectors de totes les edats i pensada especialment per a l’estiu. Des d’ahir dimecres, la Biblioteca torna a oferir els seus serveis habituals al complet, tot i que, com és lògic, la mascareta és obligatòria i cal garantir la distància de seguretat i totes les mesures de seguretat i higiene que dicten les autoritats sanitàries.

En aquest sentit l’accés als llibres de les diferents col·leccions ja és totalment lliure, de la mateixa manera que totes les sales ja són obertes al públic, encara que s’aconsella que els menors que s’estiguin a la Biblioteca ho facin sota la supervisió d’un adult.

En sortir del confinament i un cop en plena represa, la Biblioteca disposa d’un important volum de novetats literàries de tots els gèneres per a lectors de totes les edats.

Pel que fa al “Bingo de lectura”, es tracta d’una iniciativa que convida a llegir llibres de tots els gèneres, tot omplint un cartronet que permet cantar línia o bingo. L’objectiu de l’activitat no és cap altre que convidar la ciutadania a llegir tot aprofitant el temps lliure que, en principi, ens proporciona l’arribada de l’estiu. Els participants que hagin llegit un mínim de sis llibres participaran en el sorteig d’un lot de llibres a final d’estiu.

Hi ha dos tipus de butlletes: una primera adreçada als lectors de fins a 14 anys, i una segona pensada per als lectors adults i de més de 14 anys. Les caselles de cada cartró insten, per exemple, en el cas dels adults, a llegir “un llibre on el protagonista estigui de vacances o passi a l’estiu”, “una novel·la gràfica”, “un clàssic”, “un best-seller”, “un poemari”, etc.