dimarts, 27 octubre, 2015
Els tallers gratuïts requereixen d’inscripció prèvia i tindran lloc els dies 4 i 11 de novembre, de 15:30 a 17:30h

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset acollirà dos tallers gratuïts de formació en telèfons intel·ligents (smartphones) i tauletes adreçats a majors de 55 anys. Els tallers s’ofereixen mitjançant el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i estan organitzats per la Fundació Vodafone i la Fundació Pere Tarrés. L’objectiu és proporcionar coneixements sobre l’ús d’aquests dispositius mòbils, així com d’algunes de les aplicacions que hi estan vinculades.

Els tallers tindran lloc a la Biblioteca els dimecres 4 i 11 de novembre, de 15:30 a 17:30. Per formalitzar la inscripció cal posar-se en contacte amb la Biblioteca, ja sigui presencialment o per telèfon al 977 83 03 01.

Es tracta, per tant, de dues sessions de dues hores cadascuna (quatre hores en total) amb els següents continguts específics: revisió de la configuració del compte de Google, repàs de la connexió a internet i el seu accès, descàrrega i instal·ació d’aplicacions útils i accessibles, ús del WhatsApp i introducció ad’altres aplicacions que permeten comunicar-se (Messenger, Line, Skype, etc).

Les persones participants en aquestes sessions s’han de portar el seu propi dispositiu mobil, ja que un dels objectius és que puguin treure el màxim profit del seu telèfon intel·ligent o tauleta digital.

La regidora responsable de la Biblioteca, Núria Borja, ha destacat la importància que té l’alfabetització digital en zones rurals com el Priorat, on la gent gran representa un important percentatge de la població. “L’accès a les noves tecnologies és un factor cada cop més fonamental perquè condiciona les possibilitats de desenvolupament de les zones rurals i alhora és una garantia d’igualtat a l’hora d’estar ben informat i de fer ús de determinats serveis, tinguis l’edat que tinguis”, opina.