divendres, 4 desembre, 2015
En el marc de la campanya “Jo recullo la caca, i tu?”, el consistori ha difós un vídeo en què hi prenen part veïns del municipi

L’Ajuntament de Falset ha posat en marxa una campanya de sensibilització perquè els propietaris recullin de la via pública els excrements dels seus animals de companyia. Sota el lema “Jo recullo la caca, i tu?”, l’objectiu d’aquesta campanya de conscienciació no és altre que tant els veïns com la gent que visita Falset puguin gaudir d’uns carrers nets, evitant així les incomoditats i la mala imatge que les defecacions dels animals provoquen.

Per tal d’assolir aquest objectiu, l’Ajuntament ha endegat diverses accions. Una de les més destacades és un vídeo en què veïns de Falset, propietaris d’animals de companyia, mostren la seva implicació amb la campanya. Núria Borja, regidora de Comunicació, afirma que “amb el testimoni d’aquests veïns volem evidenciar que es tracta d’una qüestió de civisme”. “Els carrers són de tots i per a tots i, per tant, la responsabilitat ha de ser compartida”, afegeix Borja.

Una altra de les mesures empreses per l’Ajuntament és facilitar dispensadors de bosses per recollir els excrements, una acció que, en paral·lel, servirà per actualitzar el cens d’animals de companyia de la població.

En el marc de la campanya, el consistori també informarà de les sancions que implica no recollir de la via pública els excrements dels animals. Segons especifica l’article 112 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, l’incompliment de la normativa pot ser sancionat amb una multa de fins a 750€.

Carlos Brull, regidor de Governació, explica que “la posada en marxa de la campanya per solucionar aquesta problemàtica respon a la voluntat de l’Ajuntament de millorar el dia a dia de la gent de Falset i, per tant, d’estar pendent del que passa al carrer, que és on es desenvolupa bona part de la vida quotidiana”. Brull afegeix que “són molts els veïns que també ens han fet arribar la seva preocupació per aquesta problemàtica, cansats de veure i patir uns carrers bruts per culpa d’alguns incívics”