divendres, 8 maig, 2020
La mesura ja serà efectiva a partir de dilluns, amb la idea que les terrasses puguin ampliar-se

L'Ajuntament de Falset ha iniciat els treballs provisionals que, a partir de dilluns, d’acord amb la fase 1 de desconfinament, han de permetre suprimir les places d'aparcament del carrer Miquel Barceló amb l’objectiu que els bars i restaurants d'aquest important eix (l’antiga carretera N-420 al seu pas per la població) puguin instal·lar i ampliar les terrasses de manera immediata.

La mesura es pren ara de manera provisional, a l’espera del projecte definitiu que s’ha encarregat als serveis urbanístics del municipi. De fet, l’Ajuntament –en el segon ple telemàtic de la seva història, celebrat ahir– va aprovar una modificació de crèdit que permet destinar a aquest projecte un total de 14.700 euros. El pla contempla la supressió de 36 places d'aparcament, i la instal·lació de tanques i vegetació decorativa per delimitar l'espai de terrasses.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, ha destacat que “preveient aquesta situació en la que caldrà que les persones mantinguin la distància social, hem decidit donar més amplitud a les terrasses i que tothom pugui sentir-se còmode en els nostres bars i restaurants sense necessitat d’esperar més temps”.

L’ampliació de les voreres i la remodelació integral del carrer Miquel Barceló era un projecte previst en aquest mandat de l’actual govern municipal, i, de fet, estava inclòs dins de les inversions demanades al PUOSC. Amb tot, el consistori s’ha volgut avançar i ja elimina la quarantena de places d’aparcament que actualment hi ha al carrer.

Segons l’alcalde, “es tracta d’una actuació ràpida que executarà la pròpia brigada municipal i que comptem iniciar a finals de maig o principis de juny”, afirma Brull.

Les mesures per afavorir els comerços i establiments de restauració del municipi després de la crisi causada per la COVID-19 no s’acaben aquí ja que el consistori també ha decidit suspendre el pagament de les llicències d’ocupació de la via pública i s’ha compromès a facilitar que els diversos establiments puguin reprendre la seva activitat de la millor manera possible.

D’altra banda, el ple municipal d’ahir també va autoritzar altres mesures, d’acord amb la fase 1 de desconfinament, com ara l’obertura del cementiri a partir de dilluns i la celebració del mercat setmanal a partir de dimarts que ve, tot i que la presència exclusiva de les parades d’alimentació.