dilluns, 25 novembre, 2019
El dimecres 27 i el dijous 28 de novembre, de les 19 a les 21 h, l’Ajuntament habilitarà l’antiga fàbrica de la Falbar per recepcionar les peces de roba i sabates que hi portin totes els veïns i veïnes que vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa solidària

L’Ajuntament de Falset s’ha sumat la campanya de recollida de peces de roba i sabates que ha posat en marxa l’organització Salvamento Marítimo Humanitario, la qual farà arribar tot el material recollit al camp de refugiats de Moria, a l’illa de Lesbos (Grècia).

El dimecres 27 i el dijous 28 de novembre, de les 19 a les 21 h, l’Ajuntament habilitarà l’antiga fàbrica de la Falbar per recepcionar les peces de roba i sabates que hi portin totes els veïns i veïnes que vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa.

Les necessitats que Salvamento Marítimo Humanitario ha detallat com a prioritàries són roba d’hivern, abrics, sabates i mitjons, per a home, dona, nen i nena. També són necessàries mantes i tendes de campanya.

Actualment, més de 37.000 refugiats malviuen a les illes gregues, 17.000 dels quals a  Lesbos. D'aquests 17.000, 15.000 es troben al camp de refugiats de Moria, i més de la meitat són nens i nenes menors de 18 anys. La manca d'espai, menjar, banys i dutxes, atenció mèdica i educació fan aquest d’aquest lloc un forat on l'esperança no té cabuda. Amb l’arribada de l’hivern, les condicions empitjoren i és més necessària que mai l’ajuda humanitària que presten les ONG que treballen a la zona.

És per això que l’Ajuntament de Falset fa una crida a tots els veïns i veïnes perquè col·laborin amb aquesta iniciativa solidària, per assegurar que aquests milers de persones tinguin el mínim per sobreviure a l'hivern.