dilluns, 23 novembre, 2020
L’Ajuntament de Falset se suma al Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

L’Ajuntament de Falset se suma al Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el 25 de novembre, amb la campanya de conscienciació “No us en calleu ni una”. El lema de la campanya és una crida a la societat, no només a la víctima, per denunciar qualsevol mena d’agressió contra les dones.

Per a la regidora Núria Borràs, “una de les premisses de les quals parteix la campanya és que una agressió no és un fet puntual, sinó una expressió d’una estructura patriarcal predominant en la societat”. En aquest sentit, Borràs subratlla que “la mateixa societat, amb la implicació de les administracions i tots els agents socials, ha d’estar ben conscienciada i ser molt activa si es vol erradicar aquesta xacra”.

En el marc d’aquesta iniciativa de conscienciació, ja fa unes setmanes que una gran lona amb el lema de la campanya llueix al carrer de Baix de Falset. A més, durant aquests dies es lliurarà material promocional als alumnes de l’INS Priorat i als veïns de Falset.

Al marge de la campanya “No us en calleu ni una”, cal recordar que l’Ajuntament de Falset es va adherir des d’un primer moment al projecte del Consell Comarcal “Al Priorat un no és un no”, un projecte contra les agressions sexistes que prestava especial atenció als contextos de festes i oci nocturn amb l’objectiu d’aconseguir una comarca més igualitària i lliure d’actituds sexistes i discriminatòries.

La campanya “No us en calleu ni una” ha comptat amb fons de l’Ajuntament de Falset i del Pacto de Estado contra la violencia de género.