dimecres, 17 juliol, 2019
És una de les actuacions projectades al cementiri d’ençà que el 2018 el consistori en va recuperar la gestió

L’Ajuntament de Falset prossegueix amb les actuacions de condicionament i millora de la façana del cementiri municipal. Després de retirar la capa superior que cobria la façana, i que es trobava en mal estat de conservació, tot el mur llueix ara un nou aspecte, de pedra vista. Per enllestir aquesta actuació, únicament manca sanejar la part superior que ressegueix el mur, per resoldre així problemes d’humitats, i col·locar a la façana una placa de ferro forjat en la qual s’hi llegirà “Cementiri Municipal”.

L’actuació a la façana és una de les millores projectades al cementiri de Falset d’ençà que el consistori en va recuperar la gestió l’any 2018, després que aquesta hagués estat externalitzada. En aquest sentit, en el transcurs del 2018 es va procedir a la neteja de l’entorn del cementiri i a la instal·lació d’un sistema de reg automàtic, una mesura que ha suposat una reducció del consum d’aigua i ha permès alliberar de feina el personal que en té càrrec, que ha pogut dedicar-se a altres tasques.

A banda de possibilitar aquestes actuacions, cal recordar que la recuperació de la gestió per part de l’Ajuntament també ha permès oferir unes condicions econòmiques més avantatjoses per als veïns de la població.

Sobre les actuacions dutes a terme i les que manquen per fer, el regidor Antoni Muntané apunta que “som conscients que, amb 150 anys d’antiguitat, el cementiri requereix més tasques de condicionament i millora”. En aquest sentit, Muntané espera que “pròximament, puguem dotar el cementiri d’uns serveis, millorar l’estat dels carrers interiors, preveure el creixement de nínxols i columbaris amb un nou mòdul i fer el sanejament de les taulades en els murs de 3 pisos de nínxols”. “Som conscients que són mesures que cal emprendre i intentarem portar-les a terme durant els pròxims anys, prioritzant aquelles intervencions que siguin més necessàries”, conclou el regidor.