dimecres, 8 juliol, 2020
El consistori va celebrar ahir el seu primer ple presencial després del confinament, que va servir per informar el poble del treball i els projectes impulsats els darrers mesos

L’Ajuntament de Falset va celebrar ahir el primer ple presencial després del confinament, que, entre d’altres coses, va servir per informar la població i fer un repàs a diverses actuacions municipals que s’han seguit impulsant al llarg dels darrers mesos. Entre d’altres assumptes, l’Ajuntament va donar a conèixer aquesta setmana les actuacions sol·licitades en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per al període 2020-2023.

En aquest sentit, l’import sol·licitat en el PAM és de 526.160,63 €, dels quals un 60% correspon al programa d’inversions i un 40% correspon al programa de despeses corrents, aproximadament. Pel que fa al programa d’inversions, les obres més immediates que es plantegen són l’habilitació d’un mòdul de serveis higiènics a l’absis del Castell de Falset i l’adequació d’un camí saludable per a vianants al voral de la carretera de Reus, el qual connectaria amb el camí saludable habilitat a la carretera nova. Totes dues actuacions s’executarien el 2020.

D’altra banda, el ple va aprovar, a petició de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, uns petits canvis en un text, ja aprovat en l’anterior legislatura, que dóna llum verd a una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per permetre la instal·lació de tanatoris i sales vetlla en les diverses zones tipus “ciutat jardí”. Diversos veïns i col·lectius del municipi ja han mostrat la seva preocupació davant del consistori, i han iniciat una recollida de signatures. Davant d’aquest fet, l’alcalde de Falset, Carlos Brull, va dir en el ple d’ahir que “escoltarem aquestes queixes, les tindrem en consideració i les estudiarem a fons per veure si encara som a temps de fer alguna cosa al respecte”.

El ple d’ahir també va aprovar diverses mocions. El grup d’Independents per Falset-ERC en va presentar dues. Una primera en defensa del manteniment i millora la línia ferroviària R-15 entre Caspe i Reus, i una segona instant l’Estat a la flexibilització de la Llei d’estabilitat pressupostària, amb vistes a augmentar la capacitat econòmica del món local. El grup de Falset Pot Més en va presentar altres dues. Una primera “per un turisme segur i sostenible”, i una segona que insta les administracions a implantar un seguit de mesures per fer front a la despoblació, l’envelliment i la manca d’oportunitats al món rural.