dijous, 25 març, 2021
El consistori fa una crida a la ciutadania perquè alerti de comportaments incívics i recorda que les sancions poden arribar als 500 euros

L'Ajuntament de Falset posa en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per mantenir la via pública neta d'excrements de gossos. Sota el lema "Mantenim Falset net", la campanya insta els propietaris a recollir i llençar a les escombraries els excrements dels seus animals de companyia. També demana als propietaris que duguin una ampolla amb aigua per netejar els orins.

César López, regidor de Salut i Medi Ambient, afirma que "tots tenim dret a gaudir d'uns carrers i espais públics nets, però maluradament i per culpa d'alguns incívics això no és sempre possible". "Som conscients que la majoria de propietaris de gossos ja fan les coses bé, però encara no ho fan tots", subratlla López. Per aquest motiu, l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè alerti de comportaments incívics, i posa a disposició un telèfon (977 83 00 57) i un servei de WhatsApp (609 241 225) perquè ho comuniquin al consistori. Alhora, recorda que les sancions per no recollir els excrements dels gossos poden arribar als 500 euros.

No és el primer cop que l'Ajuntament de Falset posa en marxa una campanya d'aquest tipus, conscient que cal solucionar una problemàtica que genera incomoditats als vianants i una mala imatge dels carrers i places del poble. De fet, com afirma, l’alcalde Carlos Brull, “durant el 2021 tenim previst un seguit de campanyes de conscienciació en matèria de residus, sostenibilitat i altres àmbits, amb l’objectiu de fer de Falset un poble millor per viure-hi”.