dimarts, 26 maig, 2020
L’Obra Social “la Caixa” se suma d’aquesta manera al projecte “Cap Barrera Tecnològica!”, impulsat per l’Ajuntament de Falset a fi de reduir la fractura digital al municipi

L’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa” han formalitzat un acord perquè persones grans i famílies vulnerables puguin tenir accés a equips informàtics, a fi de reduir la fractura digital en aquests dos col·lectius. La signatura de l’acord ha tingut lloc aquest dilluns a l’Ajuntament de Falset, amb la presència de Carlos Brull, alcalde de Falset, i Ramon Minguella, Judit Gilavert i Anna Maria Abella, director, sotsdirectora i gestora de banca premier de l’oficina de CaixaBank de Falset, respectivament. Ramon Minguella, Judit Gilavert i Anna Maria Abella han excusat l’absència de Montserrat Mallafrè, directora de Banca Institucions de CaixaBank al Camp de Tarragona, qui no ha pogut assistir a l’acte.

L’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa” permetrà que es puguin adquirir quatre ordinadors portàtils, amb les llicències de software necessàries per a les necessitats que puguin tenir els usuaris. Aquests ordinadors, que se sumaran als quatre que ja van ser adquirits per part de l’Ajuntament de Falset en el marc del projecte “Cap Barrera Tecnològica!”, s’ubicaran a la Biblioteca Municipal Salvador Estrem i Fa.

En aquest sentit, les treballadores d’aquest equipament podran donar suport necessari als usuaris que en facin ús, siguin persones grans o membres de famílies vulnerables que no tenen possibilitat de disposar d’equips informàtics a casa.

Els representants de l’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa” han coincidit en el fet que “el procés de transformació tecnològica avança de manera ràpida i constant, i massa sovint contribueix a allunyar la gent gran i les famílies vulnerables de l’actual entorn social”. “Entenem que aquest fet no es produeix per una manca de capacitat de les persones, sinó per la manca d’infraestructures i eines, que és el que posem a l’abast d’aquests col·lectius en el marc d’aquest projecte”, han apuntat.