dijous, 5 desembre, 2019
Les persones beneficiàries podran acollir-se a un 50% de descompte en les entrades dels diferents esdeveniments i espectacles culturals que se celebrin al teatre L’Artesana

L’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa” han formalitzat aquest dijous un acord per fomentar l’accés a les activitats culturals per part de joves i persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. La signatura de l’acord ha anat a càrrec de Rosa Mané, directora de l’Àrea de Negoci de les Terres de l’Ebre de CaixaBank, i l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

Totes dues institucions coincideixen que “les activitats i propostes culturals, com el teatre, la música, la dansa i el cinema, són una font de transmissió de valors culturals, educatius i emocionals”.

En aquest sentit, i donat que Falset ha bastit una programació cultural estable al teatre L’Artesana, l’acord proposa que els joves i les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social puguin acollir-se a un 50% de descompte en les entrades dels diferents esdeveniments i espectacles culturals que s’hi celebrin.

Podran acollir-se a aquests ajuts joves en possessió del Carnet Jove, les famílies nombroses i/o monoparentals amb carnet emès per la Generalitat de Catalunya; persones aturades amb certificat d’atur; persones que acreditin que els seus progenitors i/o tutors legals estan en situació d’atur, són beneficiaris de prestacions del SOC, de pensió mínima o de pensió no contributiva, i persones que hagin estat víctimes de violència masclista o domèstica.
L’acord es començarà a aplicar el gener del 2020 en les activitats que es duguin a terme al teatre L’Artesana. Segons la regidora de Serveis Socials, Núria Borràs, “es calcula que podran acollir-se a aquests ajuts uns dos-cents veïns i veïnes de Falset, en aproximadament més d’una vintena d’espectacles programats al llarg de l’any”.