dimecres, 8 setembre, 2021
Els centres educatius de Falset es preparen per iniciar un nou curs escolar que arriba amb algunes novetats, com l'ampliació de l’oferta formativa de l’INS Priorat amb un PFI de Cuina i la posada en marxa d'una Unitat d'Escolarització Compartida

Tot a punt als centres educatius de Falset, Escola Antoni Vilanova i INS Priorat, per a l'inici del curs escolar el pròxim dilluns 13 de setembre. En el cas de l'escola, i al marge de la preparació del curs per part dels docents, el nou curs arriba amb significatives millores en les instal·lacions del centre, al qual l'Ajuntament de Falset hi ha destinat enguany al voltant de 60.000 euros.

Entre les actuacions més destacades s'hi troba la instal·lació de plaques fotovoltaiques per impulsar l'autoconsum energètic del centre, una idea que el consistori ampliarà progressivament en altres edificis municipals amb l'objectiu de ser un municipi més sostenible. Al marge d'aquesta millora, també s'han dut a terme tasques d'adequació del menjador, que, com algunes aules i la planta baixa de l'edifici, s'ha aprofitat per pintar durant l'estiu. A més, en les darreres setmanes també s'ha substituït l'antiga caldera de gasoil per una de gas, caldera que presta servei tant a l'escola com a la Llar d'Infants l'Espígol. En el cas de la llar d'infants, que va iniciar el nou curs el passat dia 6 de setembre, també està previst que pròximament es dugui a terme un canvi en el tancament del pati interior i que, aprofitant les vacances de Nadal, es repinti tot el centre.

Pel que fa a l'INS Priorat, una de les novetats principals és l'ampliació de la seva oferta formativa amb un Programa de Formació i Inserció (PFI) de Cuina i la posada en marxa d'una Unitat d'Escolarització Compartida (UEC). En la consecució de totes dues iniciatives, l'Ajuntament de Falset ha jugat un paper rellevant. Precisament, sobre el PFI de Cuina, que s'adreça a joves de 16 a 21 anys que no han finalitzat l'ESO, la regidora d'Educació, Rosa Poy, subratllava que "la necessitat d'una formació especialitzada ha estat un tema recurrent en les diverses reunions que hem mantingut amb representants i empreses del sector turístic".

D'altra banda, l'Ajuntament de Falset vol aprofitar per desitjar un bon inici de curs a alumnes i docents, alhora que vol reconèixer la important tasca que aquests han dut i duen a terme en circumstàncies com les actuals.

Protocols COVID-19

En relació amb els protocols prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19, es mantenen algunes mesures, com els grups bombolla, la ventilació constant de les aules, la neteja diària i la rentada de mans freqüent, entre altres. En canvi, ja no es prendrà la temperatura als alumnes abans d'entrar al centre ni serà necessari que es mantingui una distància de seguretat d'1,5 metres entre alumnes d'una mateixa bombolla.

Pel que fa al confinament d'alumnes davant de diagnòstics per Covid-19, es manté el confinament de tots els alumnes de la classe en els cursos d'educació infantil i primària. En canvi, a secundària, ja no serà necessari que els adolescents que estiguin vacunats es confinin en cas que es detecti un positiu en el seu grup.