dilluns, 16 octubre, 2023

L’Ajuntament de Falset, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus, inicia aquesta setmana les obres de clausura definitiva i restauració de l’abocador municipal de runes situat al camí dels Carners, que ara ja porta un any tancat. De fet, és l’Agència de Residus de Catalunya qui finança els treballs sobre la base d’un projecte que l’Ajuntament ja havia encarregat i tenia sobre la taula.

La clausura es fonamenta en dos raonaments. D’una banda, la necessitat continuada d’adaptació a la normativa, cada cop més exigent, i, d’una altra, l’existència real d’alternatives per fer els abocaments. “Avui dia, la gent que necessita fer abocaments d’aquest tips utilitza empreses especialitzades en la gestió de runa, amb la qual cosa el tancament del nostre abocador municipal no representa cap daltabaix per a ningú”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

El projecte de clausura preveu la impermeabilització de tota l’àrea afectada durant anys pels abocaments, amb l’objectiu d’impedir que es puguin produir filtracions a la capa freàtica. El projecte també preveu que, un cop s’hagi clausurat el dipòsit, es desmuntarà el tancament perimetral que ara hi ha per tal d’integrar al màxim la parcel·la en el seu entorn.