dimecres, 20 gener, 2021
L’equip de govern subratlla que és un pressupost prudent, alhora que flexible i compromès per fer front a la incertesa del moment i garantir la prestació dels serveis municipals

L’Ajuntament de Falset va aprovar ahir dimarts en ple el pressupost per a l’exercici 2021, un pressupost que s’ha fixat en 2.808.027,31 €. L’equip de Govern del consistori considera que es tracta d’un pressupost prudent, ja que conté la despesa, donada la situació d’incertesa que es viu a escala global. No obstant això, també apunta que el de 2021 és un pressupost flexible, ja que atorga marge de maniobra per fer front a aquesta incertesa, i compromès, perquè garanteix la prestació dels serveis municipals, malgrat que els ingressos puguin disminuir.

En aquest sentit, l’alcalde Carlos Brull incideix en el fet que, a banda de garantir la correcta prestació de serveis municipals i l’execució de les actuacions i projectes ja previstos, “l’equip de Govern remourà cel i terra a la recerca dels fons necessaris per mantenir lactivitat local i plantejar i promoure projectes dinterès per a Falset”.

Pel que fa a les xifres del pressupost, en el ple d’ahir es va detallar la distribució de la despesa per programes. En aquest sentit el repartiment és el següent: Administració general (26,7%); Benestar comunitari (24,1%); Cultura (14,6%); Educació (8,4%); Deute Públic (7,4%); Habitatge i urbanisme (7,2%); Esports (5,9%); Seguretat i mobilitat urbana (3,3%); Comerç, infraestructures i transport (1,5%), i Medi ambient (0,9%).

Pel que fa al capítol d’ingressos, la previsió és que es dotin principalment d’impostos directes (34%); taxes, preus públics i altres ingressos (31,9%) i transferències corrents (26%). Pel que fa als impostos, taxes i preus públics, l’Ajuntament va comunicar ahir la congelació per a l’exercici 2021.

Valoració de la resposta davant del temporal Filomena

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, va reconèixer en el ple d’ahir el treball i la bona predisposició de molta gent per aconseguir normalitzar la situació provocada pel temporal de neu Filomena. L’alcalde va incidir en el fet que “en un període molt raonable de temps, els carrers i camins estaven nets i en condicions per circular”. En aquest sentit, Brull agraïa “l’esforç de la Brigada i els Agents municipals, la predisposició de maquinistes i tractoristes del poble, així com l’ajuda dels serveis d’emergències, com els Bombers, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i els Agents forestals”. Tot plegat, sense oblidar “el cop de mà que ens han donat tots aquells veïns i veïnes que, sense necessitat de demanar-ho, han agafat la pala i han netejat el seu tros de carrers i han fet un favor a qui ho ha necessitat”. Brull subratllava que “ens hem de felicitar per aquesta suma d’esforços, que ha fet la lluita contra el Filomena un èxit col·lectiu”.