dilluns, 6 juliol, 2020
Entre les mesures destaquen la reducció de places d’estacionament en benefici de zones de càrrega i descarrega, el trasllat de la parada de taxis, l’habilitació d’un nou pas de vianants i l’habilitació d’un aparcament per a motos

L’Ajuntament de Falset aplicarà a partir d’aquesta setmana un seguit de modificacions viàries i canvis en el carrer Miquel Barceló, una de les artèries principals del municipi. De fet, l’Ajuntament de Falset va presentar al PUOSC un projecte de rehabilitació integral del carrer Miquel Barceló que ha d’executar-se en els pròxims anys. En aquest sentit, el regidor de Covernació i Promoció Econòmica, Antoni Muntané, explica que “a conseqüència de la COVID-19, ja hem començat a aplicar algunes idees que es recollien en aquest projecte, com l’ocupació d’una part de la calçada per les terrasses dels bars i restaurants, una mesura que els va permetre reprendre l’activitat complint amb les mesures de seguretat establertes”.

Entre les modificacions viàries que l’Ajuntament de Falset posarà en marxa al carrer Miquel Barceló i alguns dels carrers adjunts (Sant Francesc Xavier, Josep Maria Gich i Sant Marcel) destaquen la reducció de places d’estacionament en benefici de 7 zones de càrrega i descarrega amb límit de temps, el trasllat de la parada de taxis al costat de la parada de bus (davant de l’antic camp de futbol), l’habilitació d’un nou pas de vianants i l’habilitació d’un aparcament per a motos. Alhora, també es prohibirà l’estacionament de vehicles al carrer Miquel Barceló de les 13 h del dissabte fins a la nit de diumenge.

En paral·lel, l’Ajuntament substituirà les tanques provisionals que delimiten les terrasses dels establiments, que seran reemplaçades per tanques de ferro fixes que segueixen l’estètica del mobiliari urbà del poble. Opcionalment, els establiments podran sol·licitar la instal·lació d’un sistema d’entarimat. Per últim, també es disposaran elements decoratius, com torretes i jardineres, en les terrasses dels establiments i el mateix carrer.

Antoni Muntané explica que amb aquests canvis i el futur projecte de rehabilitació del Carrer Miquel Barceló “volem potenciar l’atractiu d’un carrer per ser gaudit pels veïns i veïnes i tothom que visita la població”. Alhora, Muntané també apunta que “el Miquel Barceló ha de seguir sent una de les artèries de comunicació principals del municipi, alliberada però de vehicles estacionats, per als quals Falset ja disposa d’aparcaments de capacitat i propers a aquest carrer, com l’aparcament de l’Euterpe o L’Artesana”.