dilluns, 25 maig, 2020

L’Ajuntament de Falset informa que, a partir d’aquest dimecres, reobren les seves portes el pavelló poliesportiu i la pista poliesportiva de la piscina, sempre que l’activitat que s’hi dugui a terme no impliqui contacte físic entre els esportistes i respecti les mesures de seguretat compreses en la Fase 2 de desconfinament, en la qual el municipi ja ha entrat aquesta mateixa setmana.

En tots dos casos (pavelló i pista de la piscina) cal que demaneu cita prèvia per accedir a les instal·lacions, cosa que es pot fer telefònicament (trucant al 977 83 00 57 entre les 10 i les 14 hores, de dilluns a divendres) o mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a la següent adreça: aj.falset@altanet.org

L’Ajuntament recorda que per fer ús d’aquestes instal·lacions esportives caldrà, en tot moment: tenir cita prèvia, haver establert torns, que no hi hagi contacte físic i respectar un aforament del 30%.

És a dir, està permesa la pràctica d’esports individuals o que no impliquin cap tipus de contacte entre persones, mentre que no es poden practicar esports d’equip com el futbol, el bàsquet, l’handbol o qualsevol altre disciplina on el contacte físic sigui necessari. Per exemple, dos futbolistes es poden fer passis o xuts, però no es pot disputar un partit de futbol.

Els esportistes federats podran accedir a les instal·lacions amb un entrenador degudament acreditat. A l’Ajuntament li correspon la pertinent neteja i desinfecció de les pistes i els seus espais, d’acord amb les actuals mesures sanitàries.

D’altra banda, el consistori informa que ja treballa en la possible obertura de les instal·lacions de la piscina, però que encara no en pot concretar els detalls, a l’espera d’instruccions per part de les autoritats sanitàries i de l’evolució de l’estat d’emergència.

Llar d’infants, el 2 de juny

L’Ajuntament també ha decidit que la llar d’infants municipal reobri les portes a partir del dimarts 2 de juny (l’endemà del dilluns festiu de la Segona Pasqua).

La decisió es pren seguint instruccions de la conselleria d’Ensenyament i havent adaptat a la realitat local els protocols sanitaris i educatius tramesos per part de la Generalitat.

La reobertura preveu, entre d’altres coses, l’assistència d’un màxim de 5 alumnes per aula i que l’horari sigui de 8.30 a 13 hores. Durant el mes de juny, la llar d’infants no oferirà servei de menjador, amb la possibilitat de restablir-lo al mes de juliol, segons l’evolució de la pandèmia.

El protocol de reobertura també preveu que les entrades i sortides al centre es facin de manera esglaonada, amb la qual cosa cada família tindrà un horari prèviament establert.

Les famílies no podran entrar dins de l’edifici, sota cap concepte, i les mesures que caldrà prendre en cas de detectar-se un positiu en l’entorn familiar d’un infant o del personal educador, estan perfectament pautades i seran molt estrictes.

Nou calendari de taxes i tributs

Finalment, l’Ajuntament informa que ja ha actualitzat el calendari de cobrament d’impostos i tributs municipals d’aquest 2020, després d’haver suspès extraordinàriament, a mitjans de març, el pagament d’algunes taxes arran de l’estat d’emergència sanitària. E

l calendari de pagament de taxes i tributs municipals que estarà vigent a partir d’ara pot consultar-se en el document adjunt o en el següent link:

Calendari de taxes i tributs.