dimecres, 15 gener, 2020
La mesura permetrà retirar una cinquantena de senyals de prohibició d’estacionament dels carrers i places

A partir de l’1 de febrer d’enguany ja no es podrà estacionar cap vehicle al nucli antic de Falset. De fet, la prohibició d’estacionar vehicles en aquesta àrea era pràcticament total, amb l’única excepció d’un tram del carrer Vallmoreres. La mesura permetrà retirar una cinquantena de senyals de prohibició d’estacionament dels carrers i places del nucli antic, que seran substituïdes per 7 senyals de prohibició d’estacionament que s’ubicaran en els 7 accessos a aquesta àrea: carrer de Baix, carrer Francesc Puig i Bes, carrer Santa Joaquima de Vedruna, Portal dels Ferrers, Portal del Bou, carrer del Malanyet i vial d’accés al Castell de Falset pel carrer Jaume Ciurana.

El regidor de Governació, Antoni Muntané, destaca que “la prohibició d’estacionament al nucli antic s’ha dut a terme d’una manera esglaonada”. Alhora, també incideix en què “posarem fi a un excés de senyalització que deslluïa els carrers i places del nucli antic, ja que en alguns punts s’hi compten fins a 6 senyals de prohibit estacionar, com és el cas de la plaça Àngel Marquès”.

Senyalització de pous

Els agents municipals de Falset estan duent a terme aquests dies una tasca d’identificació i senyalització de pous i mines d’aigua en finques i àrees rurals del municipi, una tasca que es du a terme en bona part gràcies a la col·laboració de veïns i veïnes que informen l’Ajuntament de l’existència d’aquests. Els agents municipals senyalitzen provisionalment els pous i mines identificats i l’Ajuntament notifica als propietaris la necessitat d’aplicar mesures que en millorin la seguretat. L’objectiu és, en paraules del regidor de Governació, Antoni Muntané, “evitar accidents, ja que, malauradament, aquests pous i mines poden passar fàcilment desapercebuts per a la gent”. “És una tasca que caldrà fer de manera periòdica, i que ens pot estalviar ensurts greus”, conclou el regidor.

Nous uniformes i material per als agents municipals

Els agents de la guàrdia municipal de Falset han estrenat recentment un nou uniforme, una mesura que ja té en compte el projecte de la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que vol fusionar la vestimenta de les patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals.

D’altra banda, també s’ha adquirit nou material perquè els agents municipals puguin dur a terme de manera adient la seva tasca diària, material com tanques de seguretat, tetràpodes i llanternes, entre altres.