dijous, 18 juliol, 2019
La regidora de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, i la resta de representants municipals han destacat en el transcurs de la trobada els valors d’un projecte transversal, que té incidència en l’àmbit del comerç, la cultura i el territori

La regidora de Cultura, Patrimoni i Educació de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, ha participat aquesta setmana en la reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, per tractar el projecte de la Xarxa de Barris Antics. Un dels motius de la trobada rau en el fet que, a partir d’ara, la conselleria de Cultura substituirà la de Territori en la tasca de donar cobertura al projecte. En aquest sentit, els representants dels municipis que hi participen, com ha estat el cas de Falset en els darrers quatre anys, han fet valer davant la consellera els valors d’un projecte transversal, que té incidència en l’àmbit del comerç, la cultura i el territori.

Com afirma la regidora Rosa Poy, “el projecte Barris Antics té la voluntat de donar suport al petit comerç i a un model econòmic familiar i tradicional, però és també una excel·lent oportunitat per donar a conèixer la riquesa cultural i patrimonial de la trentena de poblacions que hi prenem part”. Poy també ha afegit que “la trobada amb la consellera Vilallonga ha estat molt positiva, ja que ha mostrat el seu compromís amb un projecte que ha de seguir creixent, i que necessita un plus de promoció, implicació i visualització per aconseguir-ho”.

En relació a la campanya Barris Antics d’enguany, l’alcalde Carlos Brull i el regidor Antoni Muntané, encarregat de la coordinació de la campanya fins a la data, van fer entrega el passat dissabte dels premis als guanyadors d’aquesta edició. Són una quinzena els afortunats que podran gaudir de les propostes ofertes pels trenta municipis que hi han participat aquest 2019. D’altra banda, cal recordar que Falset rebrà el 7 de setembre, coincidint amb la festivitat de Santa Càndia, els guanyadors de la resta de poblacions catalanes. L’Ajuntament de Falset els ha preparat una intensa jornada per descobrir-los-hi els valors patrimonials i culturals del municipi.