dimarts, 26 juliol, 2016
Actes culturals, lúdics i festius i la Setmana Jove ompliran l’agenda de la localitat

Falset comença aquest divendres un seguit d’activitats festives, lúdiques i culturals que es prolongaran fins a l’arribada de la Festa Major, a mitjans d’agost. Els actes previs inclouen activitats de tota manera i la Setmana Jove, que es desenvoluparà entre els dies 1 i 5 d’agost.

La primera de les activitats programades tindrà lloc aquest divendres i és una exposició de pintures de Jordi Capafons, Amat Pellejà i Adrià Vernet, tots tres fills de la comarca del Priorat. La mostra romandrà oberta fins al 21 d’agost a l’absis del castell de Falset.

Pel que fa a la Setmana Jove, començarà dilluns vinent amb “Humor amarillo” entre les 18 i les 21 hores a la piscina municipal. L’acte ofereix la possibilitat d’enfrontar-se amb alguns dels esbojarrats elements inflables que apareixien en aquest xocant programa de televisió. La presentació del llibre Relats d’un univers sorprenent i un taller d’astronomia (dimarts, 2 d’agost), la presència d’un iceberg aquàtic a la piscina (dijous 4 d’agost) i un taller de zumba a la Plaça de la Quartera (divendres 5 d’agost) són algunes de les activitats previstes. L’objectiu d’aquesta Setmana Jove no és cap altre que “cuidar els joves i oferir-los actes culturals però també activitats divertides que els ajudin a sortir de la rutina estival i els aninim a participar en la vida col·lectiva”, en opinió de la regidora de Joventut, Núria Borja.

A partir del 6 d’agost i a una setmana de la Festa Major, s’acceleren encara més les activitats prèvies. El matí del dissabte 6 d’agost s’ha programat la segona edició dels Encants de Falset, un mercat de carrer organitzat per l’Associació de Dones la Quartera de Falset i el SIAD del Consell Comarcal del Priorat. Aquell mateix matí, el programa inclou “Aquí te pillo, aquí vermutillo”, un vermut amb sessió de música al Celler Cooperatiu de Falset organitzat per l’associació Aquí te pillo, aquí temazo.

A la tarda, serà l’hora de les Danses, una tradició novament recuperada que, en forma de cercavila pel poble, consisteix a reconèixer la feina de veïns de Falset en pro de la comunitat local. A la nit,  a partir de les 23 hores, hi ha previst el ja clàssic “Aquí te pillo, Aquí Temazo”, que aquest any comptarà amb la presència dels dj’s Maadraassoo, Funk D, Sem Thomasson i Plan B. L’endemà diumenge, 7 d’agost, tindrà lloc la tradicional trobada de puntaires, el vermut de la mulassa i la 38a Cursa Popular de Falset.

La setmana del 8 d’agost fins al divendres dia 12 (dia d’inici de la Festa Major) també hi haurà activitats de tota manera. Entre d’altres, hi haurà un Taller amb la Colla Gegantera i Pintada del mural de la Festa Major amb els Lúdics (8 d’agost), Jocs gegants a la Quartera i una sessió de contes sobre Roald Dahl a la Biblioteca (9 d’agost), el 12è concurs d’aparadors i la Nit d’Astronomia (10 d’agost) i el Correbars i presentació de la botifarra de la Mulassa i un taller de pom pons (11 d’agost).

La Festa Major s’iniciarà l’endemà divendres dia 12 amb el pregó a càrrec del periodista Xavier Graset. La Festa es prolongarà fins al dimarts 16 d’agost.