dimecres, 5 octubre, 2022
L’acte es durà a terme aquest dissabte en el transcurs de l’entrega de premis del segon Certamen Literari Neus Català, organitzat per Òmnium Cultural Priorat

Falset dedicarà aquest dissabte 8 d'octubre (18.30 h) una plaça a Neus Català, en memòria d'aquesta il·lustre prioratina (els Guiamets, 1915-2019), supervivent dels camps de concentració nazis i reconeguda per la seva lluita per la justícia, les llibertats democràtiques i els drets humans.

La plaça Neus Català s'ubica davant de Cal Magrinyà, edifici que acull la biblioteca municipal i la Casa de la festa, i que es troba just al costat d'altres equipaments culturals com l'Escola de Música. En aquest sentit, l'Ajuntament vol dotar d'un doble simbolisme a aquesta plaça, d'una banda, com a símbol dels valors i el llegat de Neus Català i, de l'altra, com a porta d'accés a la cultura i el patrimoni. En bona part, com afirma l'alcalde Carlos Brull, “tant el llegat de la Neus Català com l'enriquiment cultural ens fan més lliures”.

L’acte es durà a terme en el transcurs d’entrega de premis del segon Certamen Literari Neus Català, organitzat per Òmnium Cultural Priorat. A banda de l’entrega dels reconeixements als guanyadors, l’acte comptarà amb una actuació musical i un brindis.