dijous, 12 març, 2020
Tanquen al públic la Llar de jubilats, la Biblioteca i el teatre de l’Artesana

L’alcalde de Falset ha decretat aquest matí l’adopció de mesures excepcionals amb motiu de l’Afectació del COVID-19, després de constituir una comissió d’emergència, segons allò previst el document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) de Falset.

Les mesures de prevenció aprovades són les següents:

  1. Tancar la Llar de jubilats i suspendre totes les activitats programades, almenys durant al mes de març, en tractar-se del col·lectiu més vulnerable.
  2. Tancar la biblioteca municipal i suspendre totes les activitats programades, almenys, durant el mes de març
  3. Tancar el teatre de l’artesana i suspendre la totalitat de les activitats culturals previstes i programades amb públic, almenys  durant el mes de març.
  4. Recomanar a totes les associacions, clubs esportius i entitats que ajornin totes  les activitats previstes, almenys durant el mes de març.

L’alcalde de Falset, Carles Brull, insisteix que “es tracta de mesures que tenen com a objectiu la prevenció i, alhora, contribuir socialment a minimitzar la pandèmia”. L’alcalde insisteix que “no tenim constància de cap cas de Covid-19 a Falset, amb la qual cosa les mesures són de prevenció i prou”.

El decret ha tingut en compte la declaració de pandèmia que ahir va anunciar l’Organització Mundial de la Salut, i les indicacions rebudes des dels diversos Departaments de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat

Igualment, el decret ha tingut en consideració allò que diu el DUPROCIM en el seu punt 2.1.1, quan indica que “el sector de perill per pandèmies és tot el municipi, essent els llocs de pública concurrència que poden afavorir la propagació de l’agent causal de la pandèmia els de major perill. Són especialment vulnerables les persones d’avançada edat o amb malalties cròniques, la població infantil, les dones embarassades, les persones que treballen en contacte directe amb els ciutadans”.