dilluns, 30 agost, 2021
La creació d’un viver de cellers i centre d’innovació del món del vi i la restauració és un dels projectes que s’ha trasllat a Roger Torrent, de visita a Falset

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha visitat avui l’Ajuntament de Falset, on ha estat informat de diversos projectes municipals de caire formatiu i empresarial que tenen com a principal objectiu la fixació de població i la lluita contra el despoblament. La creació d’un viver de cellers que, paral·lelament, potenciés encara més Falset com un centre de dinamització empresarial i formatiu al voltant del món del vi i la restauració, ha estat un dels projectes que els representants municipals han posat sobre la taula del conseller.

Roger Torrent ha visitat Falset aquest migdia acompanyat del director general d'Innovació, Emprenedoria i Transferència de Coneixement, l’olotí Lluís Juncà, i de la directora general de Turisme, la falsetana Marta Domènech. Per part municipal, han estat alguns regidors i l’alcalde, Carlos Brull, els encarregats de traslladar els projectes i inquietuds municipals als responsables del Govern.

Pel que fa al projecte de viver de cellers i centre d’innovació del vi i la restauració, “es tracta d’una iniciativa que hem començat a treballar amb força i que transcendeix el fet i les competències locals, amb la qual cosa l’hem traslladat al Govern per estudiar com donar-li un impuls i el possible encaixa amb els fons Next Generation”, afirma l’alcalde.

La reunió també ha servit per compartir dos dels principals neguits dels petits municipis del món rural: la dificultat per a la creació de llocs de treball que fixin els habitants al lloc i els esforços i incentius fiscals que els ajuntaments petits han de fer per atreure o retenir empreses que creïn ocupació. De fet, l’Ajuntament de Falset va aprovar, el passat mes de juny, diverses bonificacions per a empreses en funció del volum de treballadors contractats. Les modificacions afecten l'ICIO, l'IBI i l'IAE, i tenen per objectiu contribuir a l'ocupació, en termes de foment i estabilitat, i ser un estímul per a l'arribada de noves corporacions. En aquest sentit, la modificació d'aquestes ordenances preveu, en funció del volum de treballadors contractats per l'empresa, bonificacions entre el 19% (ocupació de 25 treballadors) i el 95% (ocupació de més de 45 treballadors) en el cas de tots tres impostos.