dimecres, 4 setembre, 2019
La Trobada de Gegants i Elements de Festa i l’entrega de premis del XXVIII Concurs Literari de Poesia i Narrativa són dos dels actes destacats del programa

Falset celebra aquest cap de setmana, 7 i 8 de setembre, les Festes de Santa Càndia, en honor a la patrona de la població. Els gegants i els elements de festa seran els protagonistes dels actes de dissabte, que serviran, entre altres, per commemorar el 65è aniversari dels gegants Antoni i Càndia.

Els actes de dissabte, organitzats per la Colla Gegantera de Falset i els Grallers de la Falç, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’iniciaran a les 12 h del migdia amb un vermut popular, en el qual aquells qui ho vulguin tindran l’oportunitat d’aixecar el seu gegant preferit. Tot seguit, a les 13 h, els actes prosseguiran amb el repic de campanes i l’enlairada de coets, que anunciaran formalment l’inici de la festa. Ja a la tarda, a partir de les 18 h, començaran al carrer Miquel Barceló els preparatius de la Trobada de Gegants i Elements de Festa, en la qual prendran part colles d’arreu de Catalunya. L’inici de la cercavila està previst a les 19 h. Per tancar la jornada de dissabte, i en acabar la cercavila, la plaça de la Quartera acollirà el sopar a la fresca i el tercer Ball de Gralles.

Pel que fa a diumenge, a partir de les 12.30 h tindran lloc la Missa solemne en honor a la patrona Santa Càndia, les ofrenes de les entitats i la processó fins a la capelleta de la santa. Ja a la tarda, a les 19 h, el teatre L’Artesana serà l’escenari de l’entrega de premis del XXVIII Concurs Literari de Poesia i Narrativa, que organitzen l’Associació de Jubilats i Pensionistes i el Centre d’Estudis Falsetans.

Rebuda dels guanyadors de la campanya “Barris Antics. Molt per oferir, molt per descobrir”

Coincidint amb les Festes de Santa Càndia, Falset rebrà aquest dissabte 7 de setembre els guanyadors de la resta de poblacions catalanes de la campanya “Barris Antics. Molt per oferir, molt per descobrir”. L’Ajuntament els hi ha prepart una intensa jornada lúdica i cultural que començarà al matí amb la rebuda institucional, prosseguirà amb una visita i tast de vins al celler modernista de Falset -considerat Catedral del Vi- i continuarà amb una visita i tast al campanar de l’Església de Santa Maria. Tot seguit, els assistents seran convidats a dinar i, en acabar, podran visitar el Castell de Falset, que acull el nou museu comarcal. Un cop finalitzada la visita, els guanyadors del premi que atorga l’Ajuntament podran gaudir dels actes previstos amb motiu de les Festes de Santa Càndia.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix