dimarts, 5 abril, 2022
En aquesta reunió, que té lloc aquest dilluns i dimarts, hi prenen part els membres coordinadors de la NAT, una secció del CESE responsable de temes d'agricultura, desenvolupament rural i medi ambient

L'absis del Castell de Falset va acollir aquest dilluns una reunió de treball de la NAT, una secció del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) responsable de temes d'agricultura, desenvolupament rural i medi ambient. En aquesta reunió dels membres coordinadors de la NAT hi van prendre part representants de l'Estat espanyol, Suècia, Hongria, Grècia, Romania, França, Italià, Alemanya i la República Txeca.

Un dels moments destacats d'aquesta missió va ser el debat sobre les zones rurals en transició, amb la comarca del Priorat com a cas pràctic. En aquest sentit, també hi van intervenir Montserrat Nadal, professora de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, biòloga i enginyera tècnica agrícola; Sal·lustià Álvarez, president Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada, i Ramon Armengol, president de COGECA.

A banda d'aquest debat, la missió, que es perllonga fins dimarts, es combina també amb algunes visites a institucions i empreses del territori, com l'Ajuntament de Falset, la Cooperativa Falset Marçà, el celler Viñas del Montsant i la Cooperativa Unió de Reus.

També estava previst un sopar que va comptar amb la presència i les intervencions de Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Toni Mora, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, i Carlos Brull, alcalde de Falset.

El CESE i la NAT

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE o EESC, en les sigles en anglès) és un òrgan consultiu de la societat civil que assisteix al Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea. L'integren 329 membres dels 27 països membres i s'organitza en tres grups: grup empresarial, sindicats i un grup divers que integra organitzacions de consumidors, cooperatives, agricultors i ONG ambientals. S'estructura en sis seccions per àrees temàtiques, una de les quals és la NAT, responsable de temes d'agricultura, desenvolupament rural i medi ambient.